Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Klimaambitioner for skibsfarten

Søgeord:

21. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

423 gange

Læses i øjeblikket af:

0

International fond skal sikre skibsfartens klimaambitioner.

Danske Rederier støtter oprettelsen af en industrifinansieret global klimafond til forskning- og udvikling. Fonden skal hjælpe rederierne med at nå FN’s Søfartsorganisation (IMO)’s ambitiøse klimamål.

 

Det skriver Danske Rederier.

 

Det er ambitiøse mål, FN’s Søfartsorganisation (IMO)’s har sat: I 2050 skal skibenes udledning af drivhusgasser som minimum være halveret, sammenlignet med i dag. Hvis målene skal blive en realitet, så skal der flere midler til forskning og udvikling:

 

- Det er nødvendigt at sikre flere midler til udvikling af grønnere teknologier, hvis vi forsat vil være en af verdens førende søfartsnationer. Det må vi som branche være med til at løfte, og derfor er vi varme fortalere for, at der oprettes en global klimafond, siger Asbjørn Overgaard Christiansen, fungerende direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning, Danske Rederier.

 

Skifte til bæredygtig skibsfart

Flere store shippingorganisationer diskuterer mulighederne i en global industrifinansieret klimafond. Danske Rederier bakker kraftigt op om, at alle gode kræfter samles, så branchen kan sætte fart på skiftet til en bæredygtig skibsfart.

 

- Det er meget ambitiøse klimamål, vi har sat, og for at nå dem, har vi brug for løsninger, vi endnu ikke kender. Skibe lever i 25-30 år, så vi har travlt, hvis vi skal nå målet inden 2050. Vi bør derfor alle sammen afsætte flere penge til forskning og udvikling af nye teknologier, siger Asbjørn Overgaard Christiansen.

 

Rederierne og brancheorganisationerne skal selv finansiere fonden, der skal komplementere den offentligt støttede forskning.

 

Læs mere om forslaget om fonden og andre klimamæssige tiltag i Danske Rederiers klimapolitik her.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk