Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kolding dropper erhvervshavnen

Søgeord:

15. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

378 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Byråd vil satse på byudvikling af de attraktive havnearealer.

 

Byrådet i Kolding Kommune har sat begravelsesdato på den kommunalt ejede erhvervshavn, der maksimalt får 25 års levetid. Allerede næste år forventes anlægsarbejder på den mest bynære del af havnen, der skal give plads til nye boliger.

 

I en pressemeddelelse giver havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen udtryk for stor overraskelse over byrådets beslutning.

Han lægger ikke skjul på, at han er trist over beslutningen, men han vil håndtere situationen professionelt og yde den bedst mulige service til havnens kunder og de virksomheder, som i dag findes på havnen.

 

Gennem de seneste 175 år har Kolding Havn tjent byen og virksomheder som en aktiv og innovativ havn. Havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen havde gerne set, at det også havde fortsat sådan i de kommende 175 år; men nu har et enigt byråd besluttet, at havnen skal nedlægges, og de virksomheder, som i dag har deres aktiviteter på arealerne, skal flytte om senest 25 år.

- Det kommer som et chok. Vi har i den senere tid brugt mange ressourcer på at lave en plan for havnens fremtid. For bare 14 dage siden fremlagde vi en overordnet masterplan for havnens udvikling. En plan, hvor vi gjorde os umage for at sikre fremtidig vækst og flere arbejdspladser. Vi har i dag 433 arbejdspladser direkte på havnen og ca. 2.800 afledte arbejdspladser i kommunen, og på havnen har vi set gode muligheder for at vækste yderligere, hvilket, vi mente, var en interesse vi havde tilfælles med kommunen. Derfor havde vi slet ikke set denne udvikling komme, siger en trist Anders Vangsbjerg Sørensen.

Fra udvikling til afvikling

Ingen på Kolding Havn havde kendskab til byrådets beslutning, før Kolding Havn sammen med de øvrige virksomheder på havnen, modtog pressemeddelelse fra byrådet kl. 12 i dag.

 

- Lige nu er vi alle chokerede, men vi har selvfølgelig respekt for, at byrådet har en anden opgave, end vi har her på Kolding Havn, og som ejer af Kolding Havn har de naturligvis ret til at træffe den beslutning, når de mener, at det er for byens bedste. Nu skal jeg og mine kolleger lige sunde os, og så skal vi i gang med at holde møder med virksomhederne på havnen, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan servicere dem, i den tid der kommer. Byrådet har meldt ud, at virksomhederne kan have op til 25 år til at finde en anden placering eller afvikle sig selv, og i den periode det vil være Kolding Havns opgave at servicere virksomhederne og kunderne bedst muligt, ligesom vi vil samarbejde med Kolding Kommunen om at skabe den bedste overgang, slutter Anders Vangsbjerg Sørensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk