Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kolding Havn satte rekord i første kvartal

Søgeord:

2. maj 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

176 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Omsætningsnedgang i 2021 kostede på bundlinjen i 2021.

 

Kolding Havn kom ud af 2021 med det havnen selv kalder solide resultater, selv om omsætningen faldt med to millioner kroner, sammenlignet med 2020.

Bruttoresultatet blev på 21,9 millioner kroner, hvilket er 419.000 kroner mindre end i det foregående regnskabsår.

 

På bundlinjen gav det et plus på 4,9 millioner kroner imod 5,2 mio. kroner i 2021.

 

Ovenstående økonomiske resultater er realiseret trods et fald i den samlede godsomsætning i tons med 7,75 procent for 2021. Ifølge Kolding Havn skyldes de høje råvare- og energipriser en væsentlig del af nedgangen i 2021. Et eksempelvis når det gælder nedgangen i gødning.

Rekordkvartal

Det ret beskedne dyk på bundlinjen på 300.000 kroner i 2021 er til gengæld blevet afløst af en rigtig god start på 2022.

Godsomsætningen i første kvartal 2022 blev ifølge Kolding Havn den højeste i minimum 11 år og formentlig den højeste nogen sinde, målt i tons.

 

Kolding Havn skriver dog:

 

»Der er altid sæsonudsving for omsætningen af gods, så et rekordstort første kvartal er ingen garanti for endnu et fuldt rekordår på havnen.«

Udvikling af havneområder

Bestyrelsen for Kolding Havn har på deres møde i april blandt andet arbejdet med grundlaget for den fortsatte proces til udvikling af havneområderne, hvor der f.eks. er to kommende opgaver i projektet:

 

»For det første skal vi have et fuldt overblik over de eksisterende forhold, populært sagt skal der laves en omfattende tilstandsrapport for havneområderne, så alle parter ved, hvad vi har med at gøre. Dette arbejde løber indtil efteråret 2022,« skriver Kolding Havn.

 

For det andet skal der det kommende års tid arbejdes med de overordnede, strategiske muligheder under overskriften ”Mere by – grønnere erhvervshavn”.

Her kommer der fokus på fem temaer: Byudvikling, havneudvikling, infrastruktur for transport, klimatilpasning og bæredygtighed.

Kolding Havn søger i øjeblikket efter en ny havnedirektør, efter Anders Vangsbjerg Sørensen for nyligt opsagde sin stilling efter er var opstået tvivl om bogføringen af udgifterne i forbindelse med et bestyrelsesmøde på Ruths Hotel i Skagen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk