Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kolding Havn vil sætte strøm til skibe

Søgeord:

18. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

260 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Shore Power anlæg til skibe og kraner er et plus for miljøet på den bynære havn.

 

Som et første skridt har bestyrelsen for erhvervshavnen i Kolding bedt en rådgivende ingeniørvirksomhed om at projektere de nye tilslutningsmuligheder på havnen samt arrangere en udbudsrunde.

 

Bestyrelsesformand for Kolding Havn, Birgitte Munk Grunnet siger om Shore Power projektet:

 

- Hele idéen er, at skibe i havn skal tilsluttes strøm og dermed slukke for forurenende dieselmotorer ombord – samtidig indtænker vi havnens nuværende og fremtidige kraner med el-drift, så gevinsten for miljøet bliver størst mulig. Jeg ser dette som et vigtigt skridt for Kolding Havn frem mod målet om at være CO2-neutral senest i 2030.

 

Det er et betydeligt projekt på havnen med de nye tilslutningspunkter for skibe og kraner – der forventes en anlægsinvestering på cirka 15 mio. kr. alt inklusive.

CO2-fri strøm

Havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen supplerer:

 

- Når vi er færdige med anlægget og skibene kan tilsluttes, vil vi forhindre udledning til nærmiljøet fra omkring 400.000 liter diesel årligt – strømmen på kajen købes fra danske vindmøller og er derfor CO2-fri. Til de ikke-elektriske kraner implementerer vi biobrændstof i stedet for traditionel diesel – den såkaldte HVO-diesel. Det er en overgangsordning, som sikrer betydelig mindre CO2-udledning, indtil vores krandrift er helt elektrificeret. Det vi vil hér, tror jeg ikke kan findes magen til i hele verden – så et ganske unikt miljøprojekt for Kolding Havn, tør jeg godt sige.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk