Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Krydstogtsanløb i København

Søgeord:

14. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

181 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Passagererne kommer dog ikke i land.

 

Covid-19-restriktionerne er på vej mod udfasning. Men der er fortsat betydelige restriktioner på krydstogtsskibes anløb i Danmark.

 

Derfor er der heller ikke nogen af passagererne på krydstogtsskibet M/S Hanseatic Inspiration, der søndag anløb Københavns Havn, der satte fod på kajen.

 

Der var tale om et såkaldt blåt krydstogtsanløb, hvor passagererne ikke går i land, men blot ser havnen og byen fra søsiden.

 

Det skriver Copenhagen-Malmö Port (CMP) i en pressemeddelelse.

 

M/S Hanseatic Inspiration er et mindre krydstogtskib på 138 meters længde, hvor der har plads til op til 230 passagerer.

Skibet kom fra Kiel og sejlede videre mod Marstrand i Sverige sent søndag eftermiddag.

Tæt på passagerer over kaj

CMP har – som Danmarks ubetinget største – krydstogtshavn været hårdt ramt af den totale nedlukning af krydstogtturismen i kølvandet på corona-pandemien.

 

Det blå anløb søndag giver håb om bedre tider for krydstogtsturismen – selv om det formentlig vil tage en rum tid, før sektoren nærmer sig en normalisering.

 

Men allerede 15. juni ventes det første regulære krydstogtsanløb – hvor passagererne går i land – at  finde sted i havnene Gøteborg, Visby og Stokholm.

 

Det er et tæt samarbejde mellem havne – herunder også CMP – og de relevante myndighder, der er årsag til det nu er lykkedes at bevæge krydstogtstrafikken i Skandinavien et skridt i den rigtige retning.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com