Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk afhænder containerproducent

Søgeord:

29. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

347 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kinesiske CIMC overtager Maersk Container Industry.

 

A.P. Møller – Mærsk A/S afhænder containerproducenten Maersk Container Industry (MCI) til China International Marine Containers Ltd. (CIMC).

 

Mærsk underskrev en aftale mandag den 27. september 2021 om at sælge sin kølecontainerproducent MCI til CIMC med hovedsæde i Shenzhen, Kina og børsnoteret på Shenzhen Stock Exchange og Hong Kong Stock Exchange.

 

CIMC overtager hele MCI’s organisation og aktiver, som omfatter kølefabrikken i Qingdao, Kina, samt dets forskning og udviklings- og testtekniske faciliteter i Tinglev.

 

- Vi mener, at vi i CIMC har fundet en god langsigtet ejer af MCI. Frasalget af MCI er en del af A.P. Møller - Mærsks forretningstransformation, hvor fokus er på at være en integreret containertransport- og logistikvirksomhed, der skaber kundeværdi på tværs af hele forsyningskæden, siger Henriette Hallberg Thygesen, administrerende direktør for Fleet & Strategic Brands i Mærsk-koncernen og fortsætter:

- Mens vi styrker synergierne mellem kerneforretningerne i vores globale integratortilbud, har vi gennemgået den strategiske pasform af MCI og besluttet at finde et nyt hjem til MCI, der kan sikre, at virksomheden fortsætter med at vækste sin kølevirksomhed gennem fortsat udvikling og engagerede investeringer fra en ny ejer. Vi har haft et tæt forhold til CIMC i mere end 30 år, og vi ser frem til at fortsætte det partnerskab.

 

MCI blev grundlagt af Mærsk i 1991 og har været en del af virksomheden i mere end 30 år. I årenes løb har det omdannet sig til en forretning, der udelukkende fokuserer på fremstilling af kølecontainere, og i 2020 leverede virksomheden sit mest rentable resultat siden grundlæggelsen.

Mai Boliang, bestyrelsesformand og administrerende direktør for CIMC:

 

- Ved at udnytte teknologi og innovation ønsker vi at skabe en ny vækstplatform inden for kølekæden. Jeg ser frem til at byde MCI velkommen, da jeg er meget imponeret over virksomhedens resultater og innovation. Jeg er overbevist om, at vi ved at kombinere MCI’s talentfulde mennesker og teknologier med vores globale kølevirksomhed vil skabe en spændende fremtid sammen som en vigtig partner for vores kunder. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk