Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk og over 300 andre vil bryde humanitær krise til søs

Søgeord:

26. januar 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

906 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mere end 300 selskaber og organisationer skriver under på erklæring, der kræver ordentlige forhold for søfolk trods COVID-19-pandemien.

 

Søfarendes rettigheder har fået voldsomme knubs siden COVID-19 pandemien spredte sig over hele kloden i starten af 2020. Nedlukninger og skrappe karantæneregler m.m. har gjort det meget vanskeligt at skifte besætninger på verdens handelsskibe. Et problem, der fortsat forhindrer et stort antal søfarende i at gense deres familie selv om det er mange, mange måneder siden de skulle have været hjemme.

 

Faktisk har problemet nået et omfang, der beskrives som en humanitær krise på verdenshavene.

 

Det er baggrunden for at mere end 300 selskaber og organisationer - herunder også menneskeretsforkæmpere - nu har underskrevet Neptun Erklæringen (Neptune Declaration), der kræver et globalt stop for de helt uhørte hindringer for de søfarendes ret til at ”pendle” til og fra arbejde, som er skabt af myndighederne i verdens lande på grund af COVID-19 pandemien.

Blandt underskriverne finder man A.P. Møller - Mærsk, BP, BW, Cargill, COSCO, DOW, Euronav, MISC Group, NYK, Rio Tinto, Shell, Trafigura, Unilever and Vale.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk