Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk vil købe metanolskibe for obligationsmilliarder

Søgeord:

25. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

297 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Koncernen etablerer Green Finance Framework.

 

A.P. Møller – Mærsk koncernen udsteder nu den første grønne obligation til finansieringen af nye, grønne metanolskibe. Koncernen har netop lanceret sit Green Finance Framework, der er designet til at give selskabet mulighed for at udstede en række bæredygtige finansieringsinstrumenter, som kan omfatte obligationer, lån, projektfinansiering og andre instrumenter.

 

- Udstedelse af grønne finansieringsinstrumenter er et yderligere skridt til at integrere bæredygtighed i vores finansieringsoperationer, da det er et effektivt værktøj til at kanalisere investeringer til projekter med positiv miljøpåvirkning og derved bidrage til opnåelsen af FN's Sustainable Development Goals (SDGs) og Paris-aftalen. Med denne grønne obligation sigter vi mod at diversificere vores investorbase ved at nå ud til nye investorer og øge gennemsigtigheden af vores ESG-ambitioner og præstationer endnu mere over for vores interessenter, siger Patrick Jany, økonomidirektør hos A.P. Møller - Mærsk.

Til en start har Mærsk placeret sin første 10-årige grønne obligation på 500 mio. euro for at finansiere bygningen af sit første feederskib og serien af otte store oceangående containerskibe, som vil være i stand til at operere på kulstofneutral metanol i henholdsvis 2023 og 2024. Transaktionen blev mødt med stor efterspørgsel med en endelig ordrebog på 3,7 mia. euro, lyder det fra selskabet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk