Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Massiv dansk opbakning til global regulering

Søgeord:

22. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

372 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rederier presser på for en global regulering af skibsfartens CO2-udledning.

 

Over 150 af de største rederier, maritime virksomheder og organisationer kommer nu med en klar appel til verdens ledere: Sørg for at regulere skibsfarten globalt, hvis målene i Paris-aftalen skal indfries.

 

Blandt underskriverne er mange danske rederier.

 

Det haster med at få drejet skibsfarten i en grøn retning – men det kan lade sig gøre.

 

Derfor bør politikerne snarest indføre bindende mål, der skal presse den globale skibsfart til at reducere CO2-udledningen.

 

Så klart lyder opfordringen fra over 150 af verdens største rederier, maritime virksomheder og NGO’er, som nu kommer med en appel til ledere i hele verden.

Handling nu

I et ’Call to Action’ beder kredsen af underskrivere politikerne om tre ting:

 

- Vedtag et mål om CO2-neutral skibsfart i 2050 og lav en realistisk plan for implementering i IMO (FNs søfartsorganisation)

 

- Støt storskalaprojekter for dem, der tør gå forrest for at udvikle løsninger inden for skibsbygning, infrastruktur i havne og udvikling af ny brændstof.

 

- Skab rammer, som gør valget af nulemissionsskibe og grønt brændstof til det oplagte valg i 2030 med indførelse senest i 2025.

Massiv dansk opbakning

I Danmark møder initiativet massiv opbakning – her har bl.a. A.P. Møller - Maersk, TORM, Norden, Maersk Tankers og DFDS skrevet under, ligesom Danske Rederier har skrevet under.

 

- Vi går benhårdt efter at blive CO2-neutrale i 2050, men hvis det skal lykkes, har vi brug for lovgivning, der driver og understøtter omstillingen til grønne brændstoffer. De skibe, der bliver bygget i de kommende år, vil også være på verdenshavene, når vi nærmer os 2050, så det haster, siger adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

 

Det er nonprofitorganisationen, Global Maritime Forum, der har taget initiativ til at samle underskrifterne og råbe politikerne op forud for COP26 i november.

80-90 procent af verdenshandlen fragtes med skib. Skibstransport har det mindste klimaaftryk pr fragtet ton, men samlet set står skibsfarten for ca. tre procent af de globale CO2-udledninger.

- Der er momentum for at udrette noget virkelig stort i disse år. Vi ser, hvordan der bliver bestilt CO2-neutrale skibe, forsket i nye brændstoffer og investeret i energikilder, som kan være med til at levere energien til den grønne søtransport. Men vi mangler stadig den afgørende globale beslutning om skibsfartens CO2-udledning. Politikerne skal sætte foden ned og træffe et ambitiøst valg, siger Anne H. Steffensen.   /Smir

 

 

Følgende danske rederier og virksomheder har underskrevet:

 

A.P. Møller-Maersk

Bunker Holding Group

Danish Ship Finance

Danish Shipping

DFDS

Global Maritime Forum

Maersk Broker

Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Emission Shipping

Maersk Tankers

Norden

Port Esbjerg

Port of Aarhus

TORM

Unifeeder

ZeroNorth

Ørsted

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk