Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Max er nu på landstrøm

Søgeord:

2. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

249 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hurtigfærgen tilsluttes anlæg på land i Rønne.

 

Hurtigfærgen Max kan nu kobles på landstrøm, når færgen er på sin plads ved Øernes Kaj i Rønne Havn. Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen har nu fået alle installationer og tilladelser på plads, så færgen ikke længere behøver at producere strøm med brændstofdrevne generatorer, når den ligger stille i havnen.

 

- I stedet kan hurtigfærgen nu sluttes til et anlæg på land, som så leverer strøm på en langt mere miljørigtig måde, siger Carsten Jensen, administrerende direktør hos Molslinjen.

 

Det er vigtigt for færgerne og for Bornholmslinjens drift at have en række systemer kørende, når færgerne ligger stille. Planen var oprindeligt, at Max skulle på landstrøm tidligere. Men coronapandemien satte i længere tid en kæp i hjulet på planerne, og samtidig har det trukket ud med at få de nødvendige tilladelser på plads.

Thomas Bendtsen, administrerende direktør hos Rønne Havn A/S, er glad for, at strømmen nu flyder fra land:

 

- Det er glædeligt, at det på trods af nogle udfordringer er lykkedes at få landstrøm til hurtigfærgen Max, så den kan lade op på en langt mere miljøvenlig måde, lyder det fra direktøren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk