Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Miljøminister vil tjekke krydstogtrøg

Søgeord:

11. oktober 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

188 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Havne: Positivt at luftforurening fra krydstogtskibe kortlægges.

 

Miljø- og fødevareminister, Jakob Elleman-Jensen, vil kortlægge luftforureningen fra krydstogtskibe i Aarhus og København. Baggrunden er en stor stigning i antallet af krydstogtskibe der ankommer til København. Krydstogtsskibene anvender deres egne dieseldrevne generatorer til at producere de store mængder el, det kræver at holde liv i et så stort moderne passagerskib, når de ligger i havn.

 

Der er derfor afsat penge til at kortlægge luftforureningen og etablere et internationalt samarbejde for grønnere krydstogtturisme.

 

Direktør i Danske Havne, Tine Kirk Petersen, hilser kortlægningen velkommen:

 

- Danske Havne støtter en kortlægning af luftforureningen. Vi skal have undersøgt omfanget. Nogle af de undersøgelser der er kommet frem, er på basis af få analyser og viser i bedste fald kun et øjebliksbillede. Lad os få undersøgt omfanget af luftforureningen ordenligt, så vi kan handle ud fra et oplyst grundlag, siger Tine Kirk Petersen i en pressemeddelelse fra havnenes brancheorganisation

Grønnere krydstogtsturisme

Miljø- og fødevareministeren vil også tage initiativ til et 4-årigt internationalt samarbejde for at fremme grønnere krydstogtturisme. I samarbejdet skal indgå myndigheder, havne og turistorganisationer.

 

- Danske Havne vil meget gerne støtte op om dette samarbejde og bidrage til grønnere krydstogtturisme, så nye miljøvenlige teknologiske løsninger undersøges bredt, slutter Tine Kirk Petersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com