Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Molslinjen kommer på svenske hænder

Søgeord:

10. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

503 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Polaris sælger Molslinjen til EQT Infrastructure.

 

Molslinjen har sejlet færger mellem Jylland og Sjælland siden 1966. I dag er selskabet blevet solgt til svenske EQT Infrastructure.

 

Molslinjen har siden 2015 udvidet fra to til ni færgeruter og forøget flåden fra tre til 15 skibe, som hvert år betjener op til otte mio. passagerer. Molslinjen er i dag Danmarks største indenrigs færgeselskab med ruterne mellem Jylland og Sjælland samt færgeforbindelser til og fra Bornholm, Langeland, Als, Fanø og Samsø samt Sverige og Tyskland. Derudover har virksomheden skabt Kombardo Expressen med direkte ruter mellem en række større byer i Danmark.

 

Molslinjen og Polaris har løbende investeret i flåde og anlæg, og det har skabt vækst og nye arbejdspladser i både rederiet og i de områder, som Molslinjen sejler til. Rederiet har netop taget en ny færgeterminal i brug på Østhavnen i Aarhus, hvor en del af rederiets flere end 700 medarbejdere arbejder.

- Der er sket store forandringer og fremskridt i Molslinjen de senere år, og vi er meget tilfredse med at kunne aflevere et selskab i særdeles god form. Vi har haft et fremragende samarbejde med Molslinjens ledelse og medarbejdere, og vi er stolte over fremgangen og de resultater, som virksomheden har skabt under vores ejerskab. Vi glæder os til at følge selskabets udvikling og fortsættelsen af den grønne rejse med nye ejere, siger Jan Johan Kühl, Managing Partner i Polaris.

 

Der er foretaget en række grønne investeringer, som har bidraget til at sikre en reduktion på 60 procent af Molslinjens CO2-emission per transporteret kilo de seneste 10 år. Derudover er der iværksat betydelige investeringer i en ny elfærge, der skal indsættes på Fanø-overfarten i 2021, og verdens største katamaranfærge med dual fuel-motorer, som sættes i drift på Bornholm-overfarten i 2022.

- Polaris har været dynamiske og handlekraftige ejere for Molslinjen. I partnerskab med Polaris har vi kunnet foretage de rigtige investeringer, som har gjort det muligt at udvikle og udvide forretningen, så Molslinjen i dag er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Nu ser vi meget frem til at samarbejde med EQT Infrastructure og fortsætte den positive udvikling i en fremtid, som byder på store muligheder – herunder for den grønne omstilling. I EQT får vi en stærk strategisk partner, der ligesom os ser nye muligheder for at styrke Molslinjens position som et uundværligt element i dansk infrastruktur, siger Carsten Jensen, administrerende direktør i Molslinjen.

 

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse og ventes endeligt gennemført i begyndelsen af 2021. Parterne har aftalt ikke at oplyse salgsprisen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk