Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Muligt angreb på Hafnia-produkttankskib

Søgeord:

15. december 2020  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

318 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Produkttankskibet BW Rhine ramt af to eksplosioner. OPDATERET.

 

Rederiet Hafnias produkttankskibet BW Rhine, der sejler under Singapore-flag, er under losning i Jeddah i Saudi Arabien blevet ramt af to eksplosioner natten til mandag, der ifølge en pressemeddelelse er forårsaget af en ekstern kilde.

 

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

 

Eksplosionerne antændte brand ombord på skibet. Skibets kaptajn beordrede omgående alle losningsoperationer indstillet og iværksatte skibets nødprocedurer om bord. Det lykkedes herefer besætningen at slukke ilden med hjælp fra havnens brandvæsen i land og bugserbåde. Alle 22 besætningsmedlemmer ombord på BW Rhine meldes uskadte.

Muligt udslip

Der er omstået skrogskader er ved 5P WBT (vandballasttank 5 på babord side) og 4P COT (lasttank 4 på bagbord side). Det er muligt, at noget olie er undsluppet fra skibet, men dette er ikke bekræftet, og instrumentering peger i øjeblikket på, at oliestanden om bord er på samme niveau som før hændelsen.

 

Rederiet oplyser i pressemeddelelsen, at køleprocedurer og inaktivering af lastrum er indledt for at undgå genantændelse af ild. Skibets stabilitet skal vurderes, inden der indledes yderligere operationer.

 

BW Rhine ejes og drives af Hafnia. Hafnia har aktiveret sit landbaserede beredskabsteam. Alle relevante myndigheder er blevet underrettet om hændelsen, og Hafnia arbejder sammen med dem for at sikre den løbende sikkerhed for besætningen, skibet og miljøet.

Angreb

Et andet tankskib blev også ramt af et lignende angreb natten til mandag under ophold i havnen i Jeddah.

Ifølge det maritime sikkerheds-bureau Dryad Global lukkede myndighederne i Jeddah mandag havnen ned.

 

Med den række lignede angreb, der ramte en stribe tankskibe i Den Persiske Havbugt, Hormouzstrædet og Oman bugten i første halvdel af 2019 in mente – falder mistanken let på Iran og landets allierede i den borgerkrigshærgede land Yemen, Houti-oprørerne. Her blev der nemlig i flere tilfælde anvendt magnetminer, der forårsagede tilsvarende skader som dem der er beskrevet fra de nye angreb i Jeddah.

 

Dryad Global og flere andre iagtagere ser Iran som en mulig aktør bag det der ligner et målrettet angreb.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk