Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nul-emissionslastbiler fritages for ny havneafgift

Søgeord:

21. marts 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

397 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Containerhavne i Californien indfører afgift på dieseldrevne lastvogne.

 

De to store californiske containerhavne – Port of Los Angeles og Port of Long Beach indfører 1. april en ny afgift på lastvogne på 10 dollars per 20-fods container, der bliver kørt ind på eller ud af containerterminalerne på havne. 40-fods containere betaler det dobbelte.

 

Den nye afgift skal tilskynde amerikanske transportvirksomheder til at skifte fra lastvogne, der kører på diesel eller andre fossile brændstoffer til nul-emissionslastvogne. Derfor vil lastvogne, der kun kører på el eller brint blive fritaget for den nye afgift.

 

Det er de to havnes mål, at de skal være CO2-neutrale i 2035.

 

Lastvogne der kører på de reneste former for naturgas vil dog også være undtaget for den nye afgift. Men undtagelsen vil gradvist udfaset, så gasdrevne køretøjer vil formentlig være en overgangsløsning, der ikke længere er attraktiv efter 2035.

Det skriver Port Technology.

 

- Det er vigtigt at fremskynde fremskridt mod målet om nul-emissioner for lastbiler, på trods af den forretningsmæssige usikkerhed, der er skabt af pandemien. Der skal aldrig være nogen tvivl om, at vi vil opfylde løftet om at være en grøn havn, udtaler Steven Neal, der er bestyrelsesformand for Port of Long Beach.

 

Han fremhæver også, at nul-emissions-målsætningen ud over reduktion af CO2-udledningen også vil gavne folkesundheden, da grønne brændstoffer vil reducere luftforureningen.

 

Havnene i Los Angelses og Long Beach forventer, at den nye lastbilafgift vil generere en indtægt til den såkaldte Clean Truck Fund – der er oprettet til formålet – på 90 millioner USD – eller 45 millioner USD til hver af de to havne-myndigheder.

Indtægterne skal anvendes til at fremme den grønne omstilling af de to havne.

 

Regningen vil blive angiveligt blive opkrævet direkte hos fragtejeren af lasten i containeren – ikke via transportvirksomheden.

 

Havnemyndighederne i Los Angeles og Long Beach opfordrer lastbilejerne til at registrere de lastvogne, der er delvist eller helt undtaget for afgiften i det såkaldte Port Dayage Truck Registry.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk