Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny bestyrelse konstitueret for Hanstholm Havn

Søgeord:

18. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

368 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Som ventet blev tidligere minister Kristian Jensen valgt som formand for havnebestyrelse.

 

Hanstholm Havns nye bestyrelse var i går samlet til deres første bestyrelsesmøde, hvor den nye havnebestyrelse for de kommende fire år samtidig konstituerede sig. Tidligere folketingsmedlem og minister Kristian Jensen er ny bestyrelsesformand og ser frem til at arbejde aktivt for Hanstholm Havns videre udvikling med fokus på en styrkelse af fiskeriet, yderligere godsaktivitet og gennemførelse af en ambitiøs energirevolution på havnen.

 

En nytiltrådt bestyrelse for Hanstholm Havn var i går den 16. marts samlet til deres første bestyrelsesmøde på Hanstholm Havn, hvor en konstituering af den nye bestyrelse var et centralt punkt på dagsordenen.

 

Som kommunal selvstyrehavn følger bestyrelsen for Hanstholm Havn den samme fireårige valgperiode som kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, og den nye havnebestyrelse er således klar til at stå ved roret for Hanstholm Havns udvikling over de kommende fire år.

Kristian Jensen som ny havneformand

Havnebestyrelsen udpeger selv sin formand blandt erhvervsrepræsentanter udpeget af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Der er her tale om erhvervsprofilerne Kristian Jensen, Søren Mattesen, Marianne Nielsen og Lone Saaby, der bibringer Hanstholm Havn mange års erhvervserfaring, og på gårsdagens bestyrelsesmøde var enige om at konstituere 50-årige Kristian Jensen som ny havneformand.

 

Kristian Jensen har 23 års erfaring som folketingsmedlem og har blandt andet været Finansminister, Udenrigsminister og Skatteminister. Til daglig er Kristian Jensen ansat i Udenrigsministeriet som særlig udsending for Danmark med henblik på at sikre Danmark en plads i FN’s sikkerhedsråd.

Bestyrelsesuddannede

Søren Mattesen er CEO for fiskeopdrætsvirksomheden Sashimi Royal A/S på Hanstholm Havn. Ingeniøruddannede Marianne Nielsen arbejder som direktør for Drift og Infrastruktur i SDC A/S, og Lone Saaby er ansat som direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

 

De fire erhvervsrepræsentanter er alle professionelt bestyrelsesuddannede og medbringer erfaring fra diverse bestyrelsesposter.

 

De tre øvrige bestyrelsesmedlemmer er alle udnævnt i henhold til bestyrelsesvedtægterne for Hanstholm Havn. Det gælder dels en ejerrepræsentant fra Thisted Kommune, som for den nye valgperiode er viceborgmester Jens Kristian Yde, der grundet sin ejerrepræsentation også besidder posten som Hanstholm Havns næstformand.

 

Dertil kommer formand for Hanstholm Fiskeriforening Jan N. Hansen, der grundet sin formandsrolle hos fiskeriforeningen også har siddet i Hanstholm Havns bestyrelse i foregående perioder, samt en medarbejderrepræsentant fra Hanstholm Havns organisation, hvor serviceleder Kristian Bjerregaard er valgt.

Sætter kurs mod ambitiøs fremtid

Den nytiltrådte havnebestyrelse ser frem til at gå ombord i arbejdet og stå i spidsen for Hanstholm Havns udvikling over de kommende fire år. Her vil fokus være på en fortsat udvikling af havnens kerneforretning, fiskeriet, mere gods over kaj med ambitioner om nye containerruter til omkringliggende nøglemarkeder samt realisering af en stor energirevolution på Hanstholm Havn:

 

- Hanstholm Havn har altid været kendetegnet ved fiskeriet. Det er omdrejningspunktet for havnens og byens DNA og et vigtigt forretningsben, som vi i den nye havnebestyrelse har et stort fokus på at videreudvikle for at styrke Hanstholm Havns stærke rolle som et europæisk centrum for salg og håndtering af konsumfisk, fortæller Hanstholm Havns formand, Kristian Jensen, og fortsætter:

- Sideløbende med aktiviteterne omkring fiskeriet og tiltrækning af flere godsaktiviteter er havnen i gang med en meget ambitiøs udvikling, hvor vedvarende energi og Power-to-X bliver meddefinerende for havnens identitet. Et stort energifællesskab er under opsejling, og her skal vi som bestyrelse stille skarpt på rettidig udvikling, så det store udviklingspotentiale bliver realiseret med nye aktiviteter og indtægter til følge.

 

Hanstholm Havn har også et stort fokus på udvikling af særlig akvakultur og godshåndtering foruden generel drifts- og logistikoptimering og andre udviklingsprojekter. De nytiltrådte bestyrelsesmedlemmer vil hver beskæftige sig med en række konkrete opgaver, som matcher de kompetencer, de bibringer havnen.   /Smir

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk