Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny Molslinjen-færge forsinket

Søgeord:

15. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

219 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Levering af Express 5 udskydes.

 

Leveringen af verdens største hurtigfærge til Bornholm bliver forsinket. Færgen forventes nu leveret fra værftet i slutningen af 2022, har Austal-værftet meddelt.

 

Det skriver Molslinjen.

 

Coronapandemien har ifølge værftet gjort det vanskeligt for de australske skibsbyggere at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.

 

- Værftet har kæmpet for at få tingene til at hænge sammen, men nu har værftets ledelse meddelt, at de på grund af situationen ikke kan komme i mål med byggeriet som lovet, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

 

Austal vil som ansvarlige for byggeriet nu fremlægge en ny plan for færdiggørelsen af Express 5, og der forhandles med værftet om forudsætningerne for det videre forløb. Det sker samtidig med, at verden forsigtigt begynder en genåbning, som også vil omfatte muligheden for, at Bornholmslinjen kan sende sine egne folk ned til Express 5.

- Vi er meget kede af denne uacceptable forsinkelse, men nu glæder vi os til snarest selv at kunne være fysisk til stede på værftet, så vi kan være med til at sikre, at den nye plan holder, siger Carsten Jensen.

 

Bornholmslinjen har allerede planlagt ekstra frekvenser med både Express 1 og Max på de travle sommerdage i 2021. Dermed kan den forventede efterspørgsel for sommeren 2021 løftes med den nuværende kapacitet. I tilfælde af forventet øget efterspørgsel i sommeren 2022, vil Bornholmslinjen diskutere den samlede kapacitet med Trafikkontaktrådet for Bornholm. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk