Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny Ro/Ro-service mellem Sverige og Tyskland

Søgeord:

17. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

371 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Rederiet AB Gotland åbner Ro/Ro-rute mellem Nynäshamn og Rostock.

 

Under navnet Hansa Destinations starter svenske Rederi AB Gotland i slutningen af august en ny Ro/Ro-service, der sejler mellem Nynäshamn i Sverige og Rostock i Tyskland. Ruten skal betjene både fragt- og passagerkunder.

 

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

 

I første omgang vil servicen blive opereret med et fartøj med afgange fra Nynäshamn mandage, onsdage og fredage. Afgange fra Rostock foretages tirsdage, torsdage og lørdage. Der er allereede nu planlagt en udvidelse af servicen med yderligere et Ropax-skib, hvilket muligør daglige afgange i begge retninger.

 

Udvalgte sejladser vil også anløbe Visby på øen Gotland.

 

Sejltiden er oplyst til 18 timer, og afgange er planlagt til 19: 00/19: 30, med ankomst den følgende dag kl. 13: 00/13: 30.

Den nye rute giver ifølge rederiet logistikvirksomheder et ekstra alternativ, der kan medvirke til at tilskynde til modale skift fra vej til sø og reduktion af emissionerne af transport og reducerer emissionerne ved at tilskynde til et modalskifte fra vej til sø.

 

- Hansa Destinations tilbyder logistikvirksomheder og andre kunder en ny rute til at transportere varer mellem Stor-Stockholm -regionen og Nordtyskland, der forbedrer fleksibilitet og effektivitet. Den nye service vil tilbyde mere end 75.000 lastbiler at skifte fra land til hav årligt og derved reducere transportemissioner, siger Håkan Johansson, administrerende direktør Rederi AB Gotland.

Statsstøttet opstart

Med den nye service vil Rederi AB Gotland og Hansa Destinations muliggøre et modalt skift af godstransport fra vej til sø, et mere miljøvenligt fragtalternativ, der også understøttes af den svenske regering med miljøincitamenter.

 

Overførsel af lastbilstrafik til søvejen mellem Rostock og Nynäshamn vil reducere emissionerne med mindst 20 pct.

 

Desuden vil den nye service give logistikvirksomheder et omkostningseffektivt alternativ til transport af varer, hvilket øger både fleksibilitet og effektivitet. Lastbilchauffører vil kunne få deres hviletid i sejltiden, så de kan køre længere strækninger, når de ankommer til Rostock eller Nynäshamn, skriver rederiet.

 

Den nye service mellem Nynäshamn og Rostock blev tildelt statsstøtte i sin opstartsfase under Sveriges miljøbonusordning, som led i bestræbelserne på at reducere drivhusgasemissioner. Hansa Destinations er det hidtil største projekt, der har modtaget støtte under ordningen, som er designet til at hjælpe med at nå Sveriges klimamål.

Hansa Destinations, der bliver et søsterselskab til Destination Gotland, vil også tilbyde et nyt alternativ til passagerer, der ønsker at rejse mellem Tyskland og Sverige.

 

- Vi er glade for at udvide vores forretning med vores nye service, Hansa Destinations. Udover at skabe en ny, omkostningseffektiv og miljøvenlig transporttjeneste mellem det centrale Sverige og Tyskland, vil vi også bruge Hansa Destinations til yderligere at forbedre vores service til og fra Visby , siger Håkan Johansson.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com