Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny undersøgelse af kvinders vilkår i shipping

Søgeord:

26. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

201 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier og WIS-Denmark sætter lup på kvinderne i shipping.

 

Den Danske Maritime Fond støtter ny undersøgelse af kvindelige ansatte i rederierne. Alt sammen for i sidste ende bedre at kunne fastholde samt øge andelen af kvinder i branchen.

 

Kun 16 procent af de ansatte i rederierne er kvinder. Det er efterhånden et velkendt faktum for folk, som beskæftiger sig med shipping, og det var baggrunden for den indsats for at rekruttere flere kvinder, som Danske Rederier satte i gang sidste år.

 

Nu tages der endnu et stort spadestik i indsatsen med en ny undersøgelse af, hvor kvinderne arbejder, hvilke opgaver kvinderne i rederierne har, og hvilken baggrund de kommer fra.

 

Den Danske Maritime Fond har bevilget penge til undersøgelsen, som Danske Rederier og WIS Denmark (Women in Shipping) skal stå for sammen med konsulentvirksomheden Damvad.

- Vi er enormt glade for, at vi nu får muligheden for at komme et godt stykke videre med vores arbejde for at øge andelen af kvinder i branchen. Vi ved noget, men vi ved slet ikke nok. Undersøgelsen vil give indsigt i kvinders oplevelser af muligheder og barrierer som ansat i sektoren, og det er meget værdifuldt i arbejdet. Vi er taknemmelige for bevillingen fra Den Danske Maritime Fond, som vil gavne branchen bredt, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

 

Hos netværket for kvinder i shipping WIS-Denmark glæder man sig også over udsigten til at få værdifuld viden.

 

- For udarbejdelse af analysen ser vi en synergieffekt ved Danske Rederiers etablerede adgang til rederierne og WIS-Denmarks netværk af kvinder i dansk shipping. Rederierne ønsker mere diversitet, men mangler konkret viden på området for at kunne tiltrække og fastholde kvinder. Derfor skal analysen klarlægge både data, samt give en uddybende research med facts, der kan hjælpe rederierne med at målrette fremtidige indsatser på området. Danske Rederier og WIS-Denmarks mål med analysen er at vidensdele med branchen som led i en fællesindsats på området, og vi er derfor taknemmelige for Fondens opbakning, siger stifterne af WIS-Denmark Claire-Celine Bausager og Neele Pawlowski.

Efter planen skal rapporten lanceres til juni og blandt andet bruges til at finde ud af præcis, hvor der skal sættes ind i arbejdet med kønsdiversitet.

Den opgave vil Danske Rederier og WIS Denmark løfte i samarbejde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk