Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt ”afsæt” fra Aarhus taget i brug

Søgeord:

11. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

383 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier: Ny færgeterminal er vigtigt bindeled.

Molslinjens Express 3 stævnede tidligt i morges for første gang ud fra den nye terminal på Østhavnen i Aarhus. Den nye placering giver bilisterne hurtigere adgang til motorvejene.

Ruten hedder stadig Aarhus-Odden, men da Molslinjens Express 3 stævnede ud fra Aarhus Havn 05.45 i morges, var alt alligevel ikke, som det plejede.

Dagens første tur var nemlig også første tur fra den nye havneterminal på Østhavnen i Aarhus, som nu officielt er indviet.

 

- Det er en stor dag og kulminationen på års planlægning og byggeri. Det har været som at begynde på et blankt stykke papir. Vi har taget alle de bedste erfaringer med fra den gamle terminal. Vi glæder os til den nye placering, hvor gæsterne vil opleve, at turen til den ny færgeterminal bliver hurtigere, fordi de undgår flere meget trafikerede kryds på deres vej gennem Aarhus. For dem vil den mere direkte vej ud på havnen føles befriende, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, i en pressemeddelelse fra Danske Rederier.

Ved den gamle terminals placering opstod der stor trængsel ved biler, som skulle fra færgen og videre ud på de større veje og motorveje. Fra den nye terminal kan bilisterne undgå at køre igennem Midtbyen og lettere komme ud på E45.

 

- Med den nye færgeterminal i Aarhus havn, kan Molslinjen tilbyde deres passagerer et endnu bedre produkt. Det er slut med at sidde og blive frustreret over trafikken ved den gamle terminal, og der er nu endnu en god grund til at vælge færgen, når man skal rejse på tværs af Danmark, siger viceadm. direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

 

De 1,5 mio. bilister, som hvert år benytter færgen, får ud over bedre adgang til terminalen og bedre adgang til færgen via bredere færgeramper. De gående kan gå sikkert om bord ad den nye overdækkede Skywalk.

Færgelejet er også gjort mere klimavenligt, da hurtigfærgerne på den nye terminal kan tilsluttes landstrøm. På den måde undgår færgerederiet at bruge de brændstof-drevne generatorer til at producere strøm, når færgerne ligger i havn. /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk