Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt lagerbyggeri på vej til Aalborg Havn

Søgeord:

25. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

431 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt byggeri på Østhavnen skal styrke erhvervsudviklingen trods COVID-19.

 

Corona-krisen medfører store udfordringer i det meste af erhvervslivet, men hos Port of Aalborg kæmper man for at holde aktiviteten i gang i hele området og indleder om få uger byggeriet af 6.000 kvadratmeter nye lagerhaller. 

 

- Nu – mere end nogensinde – er det vigtigt at holde gang i hjulene, hvor vi kan, så vi ikke vågner op til en verden, der er gået helt i stå, når vi kommer ud på den anden side af Corona-epidemien, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester og bestyrelsesformand hos Port of Aalborg.

 

Mangel på lagerkapacitet 

Der har i flere år været massiv mangel på produktions- og lagerkapacitet i Danmark – og i særdeleshed i Nordjylland. Som supplement til de eksisterende faciliteter på Østhavnen byggede Port of Aalborg derfor i 2018 fire nye lagerhaller a 2.000 kvadratmeter hver under navnet Harbour Storage. De fire lagerhaller var næsten fuldt udlejede, inden byggeriet stod færdigt. Nu nærmer den samlede lagerkapacitet på Østhavnen sig igen 100 pct. udnyttelse, og der er akut behov for mere. 

 

- Når en virksomhed får behov for ekstra lagerkapacitet, skal vi gerne kunne handle hurtigt. Derfor forsøger vi at være foran efterspørgslen, så vi kan yde den bedste service og fleksibilitet, siger Kjartan Ross, salgschef hos Port of Aalborg. 

 

 

I slutningen af 2019 sendte Port of Aalborg således byggeriet af yderligere tre nye lagerhaller i udbud, og vinderen blev NCC Danmark, der indleder byggeriet i starten af april. 

 

Fleksibilitet og attraktiv beliggenhed 

De tre nye haller er en udvidelse af Harbour Storage-hallerne og opføres som universalhaller, der skal kunne rumme de fleste lejere med behov for lager-, logistik- og lettere produktionsfaciliteter. 

 

- De bliver kopier af de eksisterende med ramper og fokus på fleksibilitet. Hallerne bliver bygget sammen, men med brandvægge imellem, så en virksomhed kan faktisk leje to haller og slå dem sammen. Derudover bliver hallerne fuldisolerede, så man kan styre temperaturen og tilpasse den til de produkter, man opbevarer. En af de eksisterende lagerhaller rummer et stort kølehus, mens andre opbevarer tørlast, så der er vide muligheder, siger Kjartan Ross. 

 

Derudover vil de nye lagerhallers placering direkte over for containerterminalen på Østhavnen give virksomheder betydelige tidsbesparelser, idet omladningen fra skib til lager kræver minimal ekstratransport. Den første af de tre haller er også allerede udlejet – inden byggeriet overhovedet er gået i gang. 

 

- Det går så stærkt, og vi kigger faktisk allerede nu på, hvor vi kan bygge flere lagerhaller, fortæller Kjartan Ross. 

Understøtter erhvervsudviklingen i hele Aalborg 

Erhvervsområdet i Aalborg Øst er af Aalborg Kommune blevet udpeget til Aalborgs fremtidige erhvervsudviklings- og vækstzone. Ifølge Kjartan Ross er der både plads, viden og stærke aktører i området til at drive og styrke erhvervsudviklingen – også i krisetider som nu. Og Thomas Kastrup-Larsen ser Port of Aalborg som en stærk driver for området. 

- Det er rigtigt godt for Aalborg, at Port of Aalborg i denne svære tid stadig har musklerne og evnen til at investere og udvikle vores erhvervspark. Det er nu, vi for alvor viser vores styrke og evne til at skabe udvikling. Jeg glæder mig til at se det færdige byggeri, som vil være med til at styrke Port of Aalborgs evne til at understøtte erhvervslivet i Aalborg og Nordjylland, afslutter Thomas Kastrup-Larsen. 

Byggeriet af de tre nye lagerhaller igangsættes i starten af april, og de forventes at stå færdige og klar til ibrugtagning den 1. oktober 2020. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com