Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ocean Plastic Forum skudt i gang

Søgeord:

6. december 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

225 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ocean Plastic Forum officielt indviet ved et kickoff-møde, der blev afholdt i Danske Rederier.

 

Med over 100 deltagere var den store sal i Danske Rederier fyldt til bristepunktet, da partnerskabet Ocean Plastic Forum i går blev lanceret.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs var mødt op for at åbne konferencen og fremhævede tværgående, bredt samarbejde som et hovedelement i at komme plastikforureningen i havet til livs.

 

- Løsningen på plastikforurening skal findes i international handling fra både erhvervsliv, civilsamfundsgrupper, universiteter og politiske aktører på globalt, regionalt og lokalt niveau. Plastik må ikke ende i havene, sagde hun.

 

Bag Ocean Plastic Forum står et meget bredt interessentlandskab, der alle arbejder aktivt for at få samlet virksomheder, iværksættere og andre aktører til i fællesskab at udtænke og udvikle løsninger til både indsamling og genanvendelse af de store mængder plast, der er ophobet både i og under havets overflade.

 

På konferencen deltog virksomheder, NGO’er, iværksættere, myndigheder og kommunalpolitikere.

Kamp mod plastiksuppen

De sidste år er flere initiativer iværksat for at komme de store mængder plastaffald til livs. Så sent som i september søsatte NGO-projektet ’Ocean Cleanup’ sit enorme flydesystem i Stillehavet i samarbejde med Maersk Supply for at komme den store plastiksuppe til livs.

 

Jonas Agerskov, Chief Strategy Officer i Mærsk Supply Service, var mødt op på konferencen for at fortælle om samarbejdet med Ocean Plastic Forum.

 

- Fordelene i partnerskabet går begge veje. Vi vil gerne tage ansvar for et sundt havmiljø. Med 50 års maritim erfaring i offshore industrien kan vi sikre, at the Ocean Cleanup udvikles og eksekveres sikkert og effektivt, sagde han.

 

Hos Danske Rederier tager man aktivt del i arbejdet med en kommende handlingsplan for marint plastik i FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, ligesom man på hjemmefronten er partner i Miljø og Fødevareministeriets kampagne ’Sammen om et hav uden affald’, og altså også i Ocean Plastic Forum.

- Vi er naturligvis glade for, at vi kunne lægge hus til den officielle lancering af Ocean Plastic Forum. Havet er en vigtig ressource, der leverer en lang række goder. Det er også skibsfartens arbejdsplads, og den værner vi om. Det er glædeligt, at det blå Danmark kan gøre brug af kompetencer inden for nye segmenter, og samtidig bidrage til løsningen af udfordringen med plast i havet, lyder det fra Maria Skipper Schwenn, direktør i Danske Rederier.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com