Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Opbremsning i væksten i den danske handelsflåde

Søgeord:

4. januar 2023  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

161 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier melder om et mindre dyk i den danske handelsflåde.

 

Både antallet af skibe på dansk flag og den samlede tonnage har taget et mindre dyk. Flåden er dog stadig markant større end for 10 år siden.

 

Faldet kommer efter en længere årrække med voksende tonnage og antal skibe under Dannebrog.

 

Men over det sidste år er der sket et mindre fald i antallet af skibe på dansk flag. Det viser en ny opgørelse fra Danske Rederier.

 

Sidste år lå tallet på rekordhøje 779 skibe med en samlet tonnage på 23,2 mio. BT. Ved den aktuelle opgørelse ligger det samlede antal skibe på dansk flag på 760 med en samlet tonnage på 22,7 mio. BT. Det svarer til et fald på 2,5 procent.*

Det er dog stadig markant højere end for 10 år siden. Til sammenligning var der ved starten af 2013 kun 483 skibe under dansk flag med en samlet tonnage på 11.1 mio. BT.

 

- Vi har set solid fremgang i dansk flag de seneste år, og set i det lys er det ikke overraskende med udsving på en ellers opadgående kurve. Jeg glæder mig over, at tilbagegangen i antal skibe på dansk flag ikke et udtryk for fravalg af dansk flag fra danske rederier. Det skyldes primært, at rederierne har solgt nogle skibe, hvor køber har valgt at flage om, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

- Selvom 2023 også tegner til at blive et turbulent år, så er jeg fortrøstningsfuld med hensyn til en fortsat udvikling i dansk flag og glæder mig over, at vi i år forventer det første e-metanol drevne skib på dansk flag. Det lover godt for fremtidens grønne skibsfart, siger Anne H. Steffensen.

Holder placering

Danmark holder sin placering som 11. største flagstat i verden målt på tonnagen under dansk flag.

 

Ser man på den samlede opererede tonnage, går Danmark også lidt tilbage ift. samme tid sidste år. Ved årsskiftet lå tonnagen på 61,4 mio. BT, mens den lå på 64,3 mio. BT omkring nytår sidste år. Dermed er Danmark nummer 9 over de største søfartsnationer målt på opereret tonnage.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk