Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ordning for besætningsskift fortsætter

Søgeord:

21. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

447 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Bredt flertal i Folketinget forlænger ordning for besætningsskifte.

 

Regeringen har sammen med et bredt politisk flertal besluttet at fortsætte en ordning, hvor søfolk fra danske rederier kan af- og påmønstre deres skibe gennem transit i Danmark.

 

Beslutningen hilses velkommen i Danske Rederier.

 

Når søfolk skal nå frem til deres skib for at påmønstre eller rejse hjem fra deres skib, når de er blevet afløst, foregår det som oftest med fly fra alle dele af verden.

 

Men under coronapandemien har besætningsskift været alt andet end nemt på grund af de mange forskellige rejserestriktioner. Derfor lavede regeringen sammen med Danske Rederier og fagforeningerne Dansk Metal og Maskinmestrenes Forening i sommer en ordning, der gjorde det muligt at bruge Københavns Lufthavn som knudepunkt for besætningsskift.

Den ordning har regeringen nu med et bredt flertal i ryggen besluttet at forlænge til og med maj 2021, og det er en melding, som vækker glæde i Danske Rederier:

 

- Selvom det gradvist er blevet lettere at gennemføre besætningsskift, så kræver det stadig mange ressourcer og en håndholdt indsats hver gang. Heldigvis har vi hver gang et uventet problem er opstået oplevet, at myndighederne har vist vilje til at finde en vej. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at ordningen fortsætter, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

 

Ordningen med at skifte besætning gennem Københavns Lufthavn har været en stor succes. Indtil videre har mere end 1500 søfarende brugt den – og det forventes at behovet vil fortsætte i foråret.

Ordningen går kort fortalt ud på, at man anvender visa-reglerne på en måde, så de søfarende, der har behov for det, kan få visum til at rejse ind i Danmark eller gennem Danmark, så de kan på- eller afmønstre i Danmark eller nabolandene.

 

Der er oprettet særlige afdelinger til de søfarende i lufthavnen, så de ikke kommer i kontakt med andre, og det er muligt for udenlandske søfarende at blive testet for COVID-19 i Danmark. Desuden skal rederierne sørge for, at de søfarende kan blive isoleret på hoteller.

 

- Vi krydser virkelig fingre for, at det er blevet nemmere at komme rundt i verden til foråret, så vi kan vende tilbage til en mere normal rejseplanlægning for rederierne og deres søfolk. Indtil da kan vi glæde os over, at regeringen har hjulpet med en god og kreativ løsning i Danmark, som viser, at vi er en stolt søfartsnation, som finder en vej også når det er svært, siger Anne W. Trolle.

Om aftalen

Med aftalen om en eksportpakke fra den 2. december, er regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet blevet enige om, at forlænge den danske ordning for besætningsskifte til og med maj 2021.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk