Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekord-juli på M/S Museet for Søfart

Søgeord:

3. august 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

185 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mange førstegangsbesøgende møder søfartsnationen Danmark

 

 

Danskernes sommerferievaner har som bekendt været stærkt påvirket af corona-epideminen, der her begrænset rejsemulighederne markant.

 

Et af de steder, hvor man har nydt godt af det store antal danskere, der har holdt sommerferie her til lands, er M/S Museet for Søfart i Helsingør.

Faktisk i en sådan grad, at besøgende har skullet ruste sig med tålmodighed for at komme ind på M/S Museet for Søfart i juli. Der har oven i købet været mange dage, hvor museet har været nødt til at lukke for strømmen af hensyn til kravet om 1 meters afstand inde i bygningen.

Egen rekord slået

Med 27.186 gæster i juli måned satte M/S Museet for Søfart sin egen rekord - aldrig har en juli været så travl. Museet var flere dage nødt til at lukke for publikum af hensyn til afstandskravet. 

 

Men det er ikke kun det høje besøgstal, der glæder museets direktør Ulla Tofte: 

 

- Mange af gæsterne er førstegangsbesøgende og blandt dem er der også mange, der slet ikke normalt går på museum. Det er glædeligt, for det viser at museer er for alle danskere - ikke kun eliten, som det ellers ofte bliver sagt, siger hun.

 

Som mange andre kulturinstitutioner havde museet ellers frygtet sommeren, hvor udenlandske turister normalt udgør 25 pct. af de besøgende. 

Men i år er danskerne blevet hjemme og det kan mærkes på M/S Museet for Søfart. Ud af de 27.186 gæster var ca. 17.000 børn. Museet har gennemført publikumsundersøgelser i løbet af sommeren der nu skal bearbejdes med henblik på at få mere viden om gæsternes bevæggrund for at besøge netop M/S Museet for Søfart.

 

M/S Museet for Søfart fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis i prisvindende rammer skabt af BIG – Bjarke Ingels Group.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke