Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekordhøj eksport for skibsfarten

Søgeord:

14. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

505 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier gælder sig over flot resultat for 2019.

 

2019 blev et rekordår for dansk skibsfart. Sidste år eksporterede rederierne for mere end 207 milliarder kroner. Aldrig har eksporten været så høj.

Med dugfriske eksporttal for fjerde kvartal af 2019 kan det økonomiske regnskab for dansk skibsfarts forgangne år gøres op.

 

Og det er et regnestykke med et opløftende resultat.

 

Aldrig har den danske eksport af søtransport været så stor som i 2019, hvor den samlede eksport landede på 207,3 mia. kroner.

 

- Det er et meget flot resultat, som slår fast, at søtransport er den klart største branche i udenrigshandelen, særligt når man ser på tjenesteydelser. Danske rederier fylder mere i verdensflåden, fragtraterne var i 2019 gennemsnitligt højere end året før, og dollarkursen har været høj. 2019 har trods handelskrig og en ustabil situation i Mellemøsten været et godt år for dansk skibsfart,  siger Jacob K. Clasen, direktør for erhvervspolitik og analyse i Danske Rederier.

Den hidtidige rekord skal man tilbage til 2014 for at finde, hvor den samlede eksport endte på 206 mia. kroner.

 

I 2018 var den samlede eksport på 199,5 mia. kroner, og dermed er eksporten vokset 3,9 procent på et år.

 

- Det er tredje år i træk, at eksporten går frem og denne gang til et rekordhøjt niveau. Det giver naturligvis en tro på en lys fremtid for dansk shipping. Omvendt står vi også i begyndelse af et år med mange begivenheder, som kan påvirke verdenshandelen, siger Jacob K. Clasen.

Præsidentvalg og coronavirus

Både forhandlinger mellem EU og Storbritannien om en handelsaftale, præsidentvalget i USA og situationen med spredningen af coronavirus kan påvirke markedet i 2020.

 

- Coranavirussen påvirker allerede fragtraterne på tankmarkedet, og meget afhænger af hvordan virussen udvikler sig de kommende uger. Kommer der kontrol over spredningen, vil det ikke få konsekvenser for handelen i det store billede. Hvis det derimod bliver et længerevarende forløb, kan det godt få en negativ betydning for 2020, men det er for tidligt at fastslå, siger Jacob K. Clasen.

 

Tallene er baseret på Danmarks Statistik og er ikke-sæsonkorrigerede eksporttal for kategorien ’søtransport’.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke