Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekordmange skibe hejser Dannebrog

Søgeord:

20. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

243 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rekordmange skibe sejlede ved overgangen til det nye år under dansk flag.

 

I 2019 voksede den danske flåde under dansk flag samlet set med 21 skibe til 731 skibe. Danske Rederier er glade for den positive udvikling.

2019 blev dermed rekordår for antallet af skibe, der sejler under dansk flag.

 

Det er en stigning på 21 skibe eller tre procent fra året før.

 

- Vi er glade for, at så mange rederier vælger at sejle under dansk flag. Danmark er en stolt søfartsnation, og det danske flag på skibene er et kvalitetsstempel, som viser, vi i Danmark formår at kombinere konkurrenceevne med kvalitet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Effektfuld beslutning
Skiftende regeringer har haft fokus på at nedbringe danske særregler i takt med at globale standarder er blevet højnet, og sidste år fjernede et bredt flertal i Folketinget den registreringsafgift, som har været en klods om benet på det danske flags konkurrenceevne.

- Det virker, når der bliver lavet gode politiske tiltag, som sikrer gode forhold for skibe under dansk flag. Jeg er rigtig godt tilfreds med, at rederierne kvitterer med at flage flere skibe ind. Det giver Danmark tyngde som søfartsnation ude i verden og indflydelse på de store dagsordner som skal løftes internationalt for skibsfarten ikke mindst på klimaområdet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

 

Ud over en stigning i antallet af skibe under dansk flag er den samlede tonnage også steget. Tonnagen er et udtryk for skibenes samlede fragtkapacitet, og den er gået fra 20,34 mio. bruttoton til 21,32 mio. bruttoton – en stigning der svarer til 4,8 procent.

Handelsflåden under dansk flag er nu den 12. største i verden, og hvis man kigger på opereret tonnage, så råder Danmark over verdens femtestørste handelsflåde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com