Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Så blev der plads til Povl Anker

Søgeord:

22. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

340 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hurtigfærgelejet i Ystad er bygget om til den tunge færge.

 

Hurtigfærgelejet i Ystad Havn, færgeleje 5, er nu ombygget, så erstatningsfærgen Povl Anker også kan benytte lejet. Det giver Bornholmslinjen muligheden for at indsætte færgen, når det gavner flest bornholmere og helt uafhængigt af andre færgers fartplaner.

 

I årevis har indsættelsen af Povl Anker givet problemer, da det leje, som erstatningsfærgen kunne benytte, ofte var optaget af polske færger.

 

- Det betød helt praktisk, at vi ikke kunne sætte Povl Anker ind, når der var behov for det. I stedet var vi tvunget til at vente på, at lejet i Ystad blev ledigt, siger Bornholmslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

 

Ombygningen af lejet har været omfattende. Povl Anker er et helt andet skib end en moderne hurtigfærge, så det stiller store krav til lejet og fortøjningspullerter, som skal kunne holde til tungt besøg af Povl Anker.

- Ombygningen giver os mere frihed til at lave det trafikprogram, som giver mest mening og hjælper flest mulige bornholmere af sted, så de kan nå, det de har planlagt, når vejret driller. Det er et gevaldigt løft til færgebetjeningen af Bornholm, siger Jesper Skovgaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk