Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SDK overtager driften af svensk havn

Søgeord:

30. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

866 gange

Læses i øjeblikket af:

1

SDK Shipping AB overtager driften af Lysekil Havn.

 

SDK Shipping AB og Lysekil Havn har per 1. august 2019 indgået en aftale omkring overdragelse af driften af Lysekil Havn.

SDK Shipping overtager i den forbindelse en del af personalet og havnens maskinpark.

 

I tillæg til de eksisterende maskiner har SDK investeret i flere nye maskiner til håndtering af gods, og havnen fremstår derfor nu endnu stærkere rustet til fortsat vækst samt morgendagens og fremtidens krav.

 

Aftalen løber i minimum 10 år.

 

Det skriver SDK Shipping AB i en pressemeddelelse.

 

Lars Jespersen, CEO hos SDK Shipping AB udtaler:

 

- SDK Shipping har igennem længere tid været den største kunde i Lysekil Havn, og det glæder os, at vi nu har mulighed for at overtage driften af havnen til fælles gavn for lokalsamfundet i Lysekil og for havnens brugere. SDK Shipping har via sit danske ejerskab stor erfaring indenfor havnedrift, og vi har en klar forventning om at vækste både godsomsætning og skibsanløb på havnen. Vi har længe set på muligheden for at udvikle havnen yderligere, og med den nye optimerede struktur står vi godt rustet til at tiltrække flere kunder til havnen.

God tilgængelighed til vands og til lands

SDK Shipping etablerede sig i Lysekil tilbage i 2011, da selskabet fandt havnens geografiske placering interessant. Havnen er nem at tilgå fra søsiden, og der er hurtig adgang til motorvejsnettet.

Virksomheden skriver, at den ser frem til at udvikle sin virksomhed i Lysekil, både som arbejdsgiver men også i forhold til udviklingen af Lysekil som en vigtig erhvervshavn.

 

- Vi er overbeviste om, at Lysekil Havn fremover vil være endnu mere attraktiv at

benytte til håndtering af skibsgods, siger Lars Jespersen.

 

Dan Ericsson, CEO Lysekils Hamn AB udtaler i pressemeddelelsen:

- Vores ejer, Lysekils Kommune, har i lang tid overvejet havnens fremtid, og i begyndelsen af dette forår bad byrådet os se på en mulig outsourcing af havnen og stevedoring. Da SDK Shipping i lang tid har været den største kunde i Lysekil Havn, var det naturligt at henvende sig til dem for at se, om der var interesse fra deres side for at overtage forretningen. Vi er derfor glade for nu at have fundet en løsning, hvor SDK driver virksomheden fremad og sikrer job og en fremtidig drift af handelshavnen i Lysekil. Med SDK som ansvarlig for virksomheden, er vi overbeviste om, at havnen vil forblive kommercielt aktiv til fordel for både nuværende og nye kunder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com