Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sektorkøreplan sætter grøn kurs

Søgeord:

11. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

258 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Regeringen udstikker retningen for den grønne omstilling af Det Blå Danmark.

 

Regeringen har nu offentliggjort en ny sektorkøreplanen for Det Blå Danmark. Danske Rederier hilser planen velkommen og ser mange gode takter.

 

Sektorkøreplanen kommer som en opfølger på regeringens klimapartnerskaber med Det Blå Danmark, og i Danske Rederier er man glad for den nye køreplan.

 

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at kvittere for, at regeringen og Folketingets partier har fulgt flere af klimapartnerskabets anbefalinger. For eksempel er der i alt afsat 285 millioner kroner fra Grøn transportpulje til grøn omstilling af danske indenrigsfærger. Desuden er det maritime klimadiplomati blevet styrket med en IMO-attaché i London. Og jeg kan fremhæve det danske lederskab i ’Zero-Emission Shipping Mission’, som eksempel på det internationale samarbejde, der skal være med til at bane vejen for en klimaneutral skibsfart, siger Anne H. Steffensen, adm. Direktør i Danske Rederier.

Miljøkrav til færger mangler

Trods de mange gode takter i Sektorkøreplanen for Det Blå Danmark, er der stadig plads til forbedringer.

 

Sektorkøreplanen forpligter f.eks. ikke kommunerne til at fremlægge planer for mere klimavenlig færgedrift, ligesom der heller ikke er krav om, at fremtidige færgeudbud skal indeholde miljøkrav.

 

- Der er fuld knald på den grønne omstilling af færgefarten. I sidste uge indviede Molslinjen Danmarks første kommercielle el-færge mellem Esbjerg og Fanø og der er i det hele taget rigtigt mange ting i gang. Men vi tror, at vi kan accelerere udviklingen endnu mere, hvis der bliver stillet krav i de kommende færgeudbud. Det råd håber jeg, regeringen vil tage med sig videre, siger Anne H. Steffensen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk