Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Shipping- og havne-barometeret står på ”smukt”

Søgeord:

2. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mange danske shipping- og havnevirksomheder har haft god vind i sejlene, trods Covid-19 pandemien.

 

Mange shipping- og havnevirksomheder er kommet godt gennem coronakrisen, og den positive udvikling ser ud til at fortsætte hen over sommeren.

 

Det viser Danske Shipping- og Havnevirksomheders konjunkturundersøgelse, som er gennemført i juni 2021.

 

- Vi har målt vores medlemmers udvikling og forventninger til den nærmeste fremtid siden maj 2020, siger Jakob Svane, sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder.

 

- Og de positive forventninger er på sit højeste. Således er virksomhedernes udvikling i de seneste tre måneder ganske positiv, men forventningerne til virksomhedernes udvikling i de kommende tre måneder er endnu mere positiv, siger Danske Shipping- og Havnevirksomheders sekretariatchef.

 

- Vi kan også se, at den positive udvikling i importen og eksporten fortsætter, og dette stemmer godt overens med, hvad vi aktuelt hører fra vores medlemmer. Der meldes jo blandt andet også om historisk høje fragtrater og om stor travlhed på containerterminalerne ude på havnene.

Påfaldende positiv trend

- Der er naturligvis forskel, afhængigt at hvilke markeder, virksomhederne opererer på, men der er alligevel en påfaldende positiv tendens i gang. Nu håber vi også, det kan brede sig til dem, der har været særligt hårdt ramt under krisen, f.eks. inden for krydstogt og færger, siger Jakob Svane og slutter:

 

- Vi håber ligeledes, at barometeret for sommervejret kommer til at stå lige så godt som barometeret for shipping- og havnevirksomhederne.

 

Konjunkturundersøgelsen er gennemført blandt Danske Shipping- og Havnevirksomheders 120 medlemmer i perioden 10.-24. juni 2021. 50 virksomheder besvarede undersøgelsen.   /Smir

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com