Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Smedegaard slipper roret i DFDS

Søgeord:

4. marts 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1472 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Niels Smedegaard stopper efter 12 år som CEO i DFDS A/S.

 

DFDS A/S topchef Niels Smedegaard har opsagt sin stilling og fratræder ved udgangen af april.

 

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

 

Han afløses afTorben Carlsen, der tiltrådte som medlem af direktionen og CFO i 2009. Torben Carlsen har i et tæt parløb med Niels Smedegaard gjort DFDS til en større, stærkere og mere lønsom virksomhed.

 

Ifølge rederiet vil den interne rekrutering af Smedegaards afløser sikre kontinuitet i udviklingen og driften af DFDS.

 

 Niels Smedegaard har været CEO for DFDS siden 1. januar 2O07.

 

- Min tid i DFDS har været en fantastisk rejse, og jeg er stolt over den fremgang, der er skabt for selskabet og dets medarbejdere, kunder og aktionærer, siden jeg tiltrådte. Det har været en svær beslutning at sige farvel, men efter at have stået i spidsen for selskabet i over 12 år er tiden kommet til at bruge mere af min energi og erfaring i bestyrelsessammenhænge. DFDS er særdeles godt positioneret til fremtiden, og jeg overlader trygt roret til Torben med ønsket om god vind fremover, siger Niels Smedegaard.

- Jeg skylder alle i DFDS - fra de enkelte medarbejdere til den øvrige ledelse og bestyrelsen - en stor tak for de gode år, vi har haft sammen. Vi har delt mange glæder og er kommet igennem store udfordringer i fællesskab. Alt det vil jeg tage med mig videre, siger Niels Smedegaard.

 

Mere end fordoblet

- Niels har stået i spidsen for en imponerende transformation af DFDS. I den tid, han har ledet virksomheden, er den mere end fordoblet i størrelse. DFDS er i dag en langt mere lønsom virksomhed, der med yderst kompetente medarbejdere er velforberedt til at fortsætte væksten og håndtere de udfordringer, som fremtiden bringer, herunder Brexit og de voksende krav om digitalisering. På egne og bestyrelsens vegne takker jeg Niels for hans store indsats, udtaler bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen og fortsætter:

- Samtidig er det en stor glæde at overdrage ledelsen af DFDS til Torben Carlsen. Torben og Niels har i alle årene haft et tæt samarbejde i direktionen og et fortrinligt samarbejde med bestyrelsen. Torben har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af DFDS og er med sit brede kendskab til selskabet den ideelle person til at sikre kontinuitet og fortsat succes for DFDS.

 

CFO bliver ny CEO

Torben Carlsen, der er 53 år, har en bred og international ledelsesmæssig baggrund. Før han kom til DFDS i 2009, havde han ledende stillinger i Schweiz og USA inden for primært luftfartsindustrien. Hertil kommer erfaring fra private equity.

 

- DFDS er en unik virksomhed med en lang og spændende historie, så jeg er både stolt over den tillid, bestyrelsen viser mig, og ydmyg over for opgaven. Jeg glæder mig til sammen med den øvrige ledelse, vores mange dygtige kolleger og bestyrelsen at fortsætte den gode udvikling for DFDS med udgangspunkt i de strategiske planer, vi har lagt i nært samarbejde med bestyrelsen, siger Torben Carlsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com