Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Smutvej uden om Danmark

Søgeord:

14. januar 2019  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1766 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Color Line indsætter fragtfærge på ruten Kiel-Oslo.

 

Det norske færgerederi Color Line, der i forvejen betjener Kiel-Oslo-ruten med passagerfærger, har nu øget kapaciteten på ruten med fragtfærgen Color Carrier.

 

Fragtfærgen vil tage turen fra Kiel til Oslo og retur tre gange om ugen.

 

Color Line tilbyder hermed 10 ugentlige afgange på ruten.

Color Carrier er 154 meter lang, 22,7 meter bred og har en dybgang på 6,95 meter. Kapaciteten er oplyst til 1.775 lanemeter.

 

Fragtfærgen anløb Kiel første gang fredag, hvor den blev modtaget af byens borgmester Dr. Ulf Kämpfer, havnedirektør Dr. Dirk Claus og Jens Broder Knudsen, der er CEO i shippingvirkosomheden Sartori & Berger.

 

- Color Line udvider sin miljø- og klimavenlige transportkapacitet mellem Tyskland og Norge. Flytningen af godstransporten væk fra vejene er højt prioriteret både Norge og EU. Den nye kapacitet styrker ikke bare havnen i Kiel, men bidrager også til at fremme godsbanetrafikken i havnens bagland, sagde Jens broder Knudsen.

Color Carrier kan i praksis sejle med op til 120 fragtenheder, hvilket svarer til en årlig kapacitetstilgang på op til 36.000 fragtenheder.

 

- Fragtfærgen giver ekstra vækstmoment til Kiel Havn og gør havnen i stand tila t genoptage intermodale transshipments fra godsbaneterminalen på Norwegenkai. Målet er at få størst mulig mængder over på jernbane, sagde Dirk Claus.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com