Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfarende omfattes af erhvervsrejsevejledning

Søgeord:

2. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Officielt certifikat gør besætningsskifte lettere, lyder det fra Danske Rederier.

 

Erhvervsrejsende kan nu blive testet for coronavirus og få et officielt certifikat med i håndbagagen. Ordningen gælder også for søfarende. Et godt og nødvendigt tiltag, mener Danske Rederier, som har presset på for netop den løsning sammen med flere fagforeninger.

 

- Det har været næsten umuligt at lave besætningsskift de seneste måneder. Vi har kæmpet for at gøre opmærksom på de store udfordringer, rederierne har med at få ansatte til og fra skibene og påpeget, at de søfarende bør kunne testes. Et officielt certifikat kan forhåbentlig gøre det lettere at få lov at lave besætningsskifte i fremmed havn, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

 

Ud over de søfarende har rederiernes øvrige erhvervsrejser også været sat i bero.

Med Udenrigsministeriets nye retningslinjer kan virtuelle møder med kollegaer og forretningspartnere snart erstattes af nødvendige erhvervsrejser.

 

- Danske rederier har kontorer og kunder i hele verden. Og selvom meget kan klares online, så er der behov for engang i mellem at rejse ud og mødes ansigt til ansigt. Derfor er vi glade for, at regeringen nu kommer med gode råd til, hvordan de nødvendige rejser mest forsvarligt lader sig gøre, siger Anne H. Steffensen. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk