Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartspris til H.M. Dronningen

Søgeord:

10. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

169 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hendes Majestæt Dronningen modtog torsdag Danske Rederiers Søfartspris.

 

Hendes Majestæt Dronningen modtog torsdag Danske Rederiers Søfartspris i forbindelse med brancheorganisationens årsdag, der blev afholdt i Docken på Københavns Nordhavn.

 

Danske Rederier har tildelt Dronningen søfartsprisen, for hendes store interesse og betydning for dansk skibsfart.

 

Danske Rederiers Søfartspris, der hvert år uddeles til en person eller organisation, som har gjort eller betydet noget særligt for dansk søfart, blev torsdag eftermiddag overrakt til Hendes Majestæt Dronningen for hendes dedikerede virke, store engagement og kærlighed til søen, søfolk og søfart.

 

Dronningen kvitterede efter modtagelsen af prisen med en kort takketale og sagde blandt andet:

 

- Det er for mig en stor begivenhed at skulle modtage denne pris, og jeg takker af hjertet for den. Søen stod min far nær hele hans liv. Det var ikke kun marinen, det var enhver, der farer til søs, der stod ham nær. Det er noget, jeg har fået ind lige fra barnsben, og det betyder noget for mig, når jeg ser et skib i fremmed havn med dansk flag. Så bliver jeg glad.

Formand for Danske Rederier og CEO i TORM Jacob Meldgaard havde æren af at overrække Dronningen prisen og sagde blandt andet:

 

- Deres Majestæt - De er på allerfornemste vis blevet et ikon for dansk skibsfart. De har saltvand i blodet og er ikke bange for at få vind i håret. De og søfarten har det til fælles, at I binder Danmarks fortid, nutid og fremtid sammen.

 

Også Kongeskibet Dannebrog blev nævnt i Jacob Meldgaards motiveringstale:

 

- Deres tætte forhold til Dannebrog - et af de få kongeskibe tilbage i verden – togterne til alle dele af Rigsfællesskabet, navngivning af danske skibe, samt de mange besøg i udlandet, hvor dansk skibsfart har fyldt, har føjet sig ind som en stærk og helt integreret del af fortællingen om Danmark som en stor og stolt søfartsnation.

 

Efter at have modtaget prisen deltog Dronningen i en samtale med forfatter og historiker Tom Buk-Swienty om søfartens betydning for og rolle i Dronningens liv.

 

Med søfartsprisen følger 50.000 kroner, som Dronningen har valgt at donere til Dronning Margrethes og Prins Henriks fond, som støtter kulturelle, videnskabelige og sociale formål.

Diplomteksten lyder:

Søfartsprisen 2022 overrækkes til Hendes Majestæt Dronningen for hendes dedikerede virke, store engagement og kærlighed til søen, søfolk og søfart. De mange togter med Dannebrog i alle dele af Rigsfællesskabet, beretningerne om Riget set fra søsiden, som gudmor til mange af vores danske skibe, samt de mange besøg i udlandet, hvor dansk skibsfart har fyldt, har føjet sig ind som en stærk og helt integreret del af fortællingen om Danmark som en stor og stolt søfartsnation. H.M. Dronningen er således på fornemste vis et ikon for dansk søfart både ude og hjemme.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk