Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfartsstyrelsen åbner fremtidslaboratorium

Søgeord:

9. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

108 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Søfartsstyrelsen vil bane vejen for nye teknologiske løsninger.

 

Klima og digitaliseringen kalder på nye måder at tænke på. Ny teknologi og løsninger udvikler sig hurtigere end reguleringen kan følge med, hvad der ofte er en barriere for first movers.

 

Det er baggrunden for, at Søfartsstyrelsen nu opretter DMA Regulatory Future Lab, der skal være med til at nedbryde barriererne.

 

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Ny ramme til nye innovative løsninger

Med DMA Regulatory Future Lab introduceres en ny ramme for arbejdet med at godkende nye innovative løsninger. Hvis en henvendelse om godkendelse af nye teknologier, designs, operationer mv. udfordrer gældende regulering, så kan den fremover behandles i Future Lab. Her finder vi løsninger i samarbejde med rederi, designere, klassifikationsselskab, rådgivere osv.

- Fremtidens løsninger på klimaudfordringen vil udfordre reglerne og vores egen administration. Det samme gælder i høj grad nye digitale systemer. Søfartsstyrelsen vil være en aktiv medspiller i den udvikling, som søfarten er inde i, og vi skal være med til at sikre, at de gode idéer kan føres ud i livet på en sikker og forsvarlig måde, siger Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk