Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Søfolk bor oftest i yderområder

Søgeord:

15. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

151 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske søfarende bor primørt uden for de større byer.

 

Stopper man ti tilfældige på gaden, vil sandsynligheden være langt større for at møde en søfarende på Ærø eller Fanø end i Aarhus eller København.

 

De to øer topper listen over danske kommuner med flest søfolk pr. indbygger, og de ti første kommuner på listen udgøres af land- eller yderkommuner, viser en ny analyse fra Danske Rederier.

 

- De søfarende er vellønnede og er med deres bosætning i yderområderne med til at holde hjulene i gang uden for de større byer. Når de først er hjemme, er de hjemme i længere perioder og er derfor ikke afhængige af at være tæt på en arbejdsplads, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Svendborg er et af de steder, der bor rigtig mange søfolk. Byen kommer ind på en tredjeplads ift. indbyggertallet, men ligger på førsteplads, når man ser på det totale antal søfolk i kommunerne.

 

Kigger man endnu bredere på branchen og medtager alle, der arbejder i den maritime industri, er 14 procent af årsværkene i Svendborg tilknyttet det maritime. Det viser en anden analyse om Maritime Højborge, som Danske Rederier er medforfatter til.

 

- Svendborg er og bliver en maritim højborg. Det er lige før, at der kommer havvand ud af hanerne i byen, og de maritime erhverv generer 10 procent af byens omsætning. Derfor er det heller ikke overraskende, at mange søfolk gerne vil bo netop her, siger Jacob K. Clasen.

Rederikontorene er langt overvejende placeret i Hovedstadsområdet, hvor de fleste landansatte i rederierne arbejder.   /Smir

 

 

FAKTA:

 

Kommuner med flest søfolk per indbygger

1 - Ærø

2 - Fanø

3 - Svendborg

4 - Lolland

5 - Bornholm

6 - Guldborgsund

7 - Frederikshavn

8 - Langeland

9 - Faaborg-Midtfyn

10 - Hjørring

 

Kommuner med flest søfolk i alt

1 - Svendborg

2 - Københavns

3 - Guldborgsund

4 - Lolland

5 - Esbjerg

6 - Frederikshavn

7 - Aalborg

8 - Bornholm

9 - Odense

10 - Hjørring

 

 

Se Danske Rederiers analyse om søfolkenes bosætning her

 

Se analyse om Maritime Højborge her

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk