Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Maersk vil undersøge muligheder for metanolproduktion i Spanien

Søgeord:

4. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

375 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Maersk og den spanske regering vil undersøge mulighederne for produktion af grønne brændstoffer i stor skala.

 

A.P. Møller – Mærsk og den spanske regering har underskrevet en generel protokol for samarbejde for at undersøge mulighederne for storskala produktion af grønne brændstoffer i Spanien.

 

Underskrivelsen af protokollen markerer en væsentlig milepæl i samarbejdet, der, hvis det implementeres fuldt ud, kan levere op til 2 mio. tons grønne brændstoffer om året.

 

Projektet har til formål at udforske gennemførligheden af, hvordan man kan dække hele værdikæden fra vedvarende energikilder til bunkring af skibe.

 

Det skriver A.P. Møller – Mærsk i en pressemeddelelse.

 

- Vi lever i en klimanødsituation, og vi er nødt til hurtigt at fremskynde tilgængeligheden af grønne fremtidige brændstoffer. Vi er meget glade for at udforske mulighederne for grønt brændstof sammen med den spanske regering, da landet har nøglekarakteristika til at hjælpe med at løse denne udfordring med sine store brintambitioner og håbefulde bæredygtighedsmål. Samtidig omfatter Spanien betydelige vedvarende ressourcer og er placeret langs vigtige skibsruter, siger Søren Skou, CEO, A.P. Møller - Mærsk.

Andalucien og Galicien

Parterne gennemgår produktionsmulighederne i Andalusien og Galicien. Projektet har et samlet estimeret potentiale til at generere op til omkring 85.000 arbejdspladser inklusive byggeri og midlertidige stillinger.

 

- Dette projekt er perfekt på linje med Spaniens strategi om reindustrialisering, retfærdig omstilling og den grønne brint-køreplan, der fremmer opfyldelsen af den fælles forpligtelse om dekarbonisering af EU. Det vil også styrke de økonomiske, politiske og kommercielle bånd med Danmark, partner og en ven i EU, siger Pedro Sánchez, præsident for Spaniens regering.

 

Tilgængeligheden af grøn energi og brændstoffer i tilstrækkelige mængder og til omkostningskonkurrencedygtige prisniveauer er fortsat den største udfordring for dekarboniseringen af den globale skibsfart.

Mærsk-behov: 6 mio. tons

Mærsk alene har brug for ca. 6 mio. ton grøn methanol om året for at nå sit 2030-milepælsmål for flådeemissioner og endnu større mængder inden 2040 for at sin flåde når netto nul.

 

- Med at drive en stor flåde af containerskibe er vi en del af klimaproblemet, og vi har truffet valget om at tage aktivt del i at forme løsningerne for at sikre en grøn og retfærdig omstilling, der gør det muligt for den globale shippingindustri at levere på Paris aftale og Maersk for at nå sit 2040-net-nul-mål. For at nå vores mål er vi nødt til at samarbejde med partnere, der aktivt ser på grønne løsninger for fremtiden, siger Henriette Hallberg, CEO Fleet & Strategic Brands, A.P. Møller - Mærsk.

De 19 skibe, der kan sejle på grøn methanol, som Mærsk sætter i drift i løbet af 2023-2025, vil kræve ca. 750.000 tons grøn methanol. Tidligere i 2022 annoncerede Maersk i alt syv strategiske partnerskaber for at sikre de mængder, der er nødvendige for at opfylde kravene fra disse oprindelige skibe.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk