Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Spektakulært Mærsk-forlis på video

Søgeord:

10. september 2019  |  

Læst i alt:

2171 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Anklagemyndigheden i Danmark undersøger, om der skal rejses tiltale.

 

Hidtil – i offentligheden ukendte – videooptagelser af dobbeltforliset af to udtjente forsyningsskibe fra Maersk Supply Service er blevet offentliggjort af Radio24Syv.

 

De to forsyningsskibe Maersk Searcher og Maersk Shipper fra Maersk Supply Service forliste 85 sømil vest for den franske havneby Brest i december 2016. De var under bugsering af et tredje forsyningsskib Maersk Battler fra Fredericia til ophugning i Tyrkiet.

 

Det dobbelte forlis vakte voldsom kritik i Frankrig, hvor den daværende franske miljøminister Segolene Royal gik ind i sagen. Hun opfordrede den daværende danske erhvervsminister Brian Mikkelsen til at lade danske myndigheder deltage i opklaringen af årsagen til forliset.

 

Nu har Den Maritime Havarikommission afleveret deres efterforskning af forliset til anklagemyndigheden under Københavns Politi, der nu undersøger, om der skal rejes tiltale mod rederiet for brud på Søsikkerhedsloven.

De to forsyningsskibe var parallelt fortøjet til hinanden under bugseringen. Store fendere mellem de to skibssider skulle sikre, at skibene ikke blev beskadiget. Men i hårdt vejr blev fenderne ødelagt, og de to bugserede skibsskrog begyndte at slå mod hinanden.

 

Resultatet var forudsigeligt – skibene begyndte at tage vand ind og sank.

 

Radio24Syv skriver, at Havarikommissionens rapport fastslår, at Maersk Supply Service af konsulenter var blevet rådet til at vælge en mindre risikabel metode til bugseringen.

 

Ifølge Radio24Syv har Maersk Supply Service ikke ønsket at lade sig interviewe om forliset, men oplyser, at rederiet efterfølgende har indført en række forbyggende tiltag.

 

Videoen af forliset kan ses her på Radio24Syvs hjemmeside. link

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk