Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stadig hindringer for besætningsskifte

Søgeord:

5. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

165 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vaccinationsraterne er steget betydeligt i den globale skibsfart – men der er fortsat hindringer ved af- og påmønstring.

 

Global Maritime Forums Neptune Declaration Crew Change Indicator for oktober peger på en lille forbedring af situationen for verdens søfarende og en betydelig stigning i vaccinationsraterne. Men mange af de udfordringer, branchen har stået over for med at skifte besætning består fortsat.

Det skriver Global Maritime Forum.

 

Rejsebegrænsninger, strenge krav til besætningsskifter og nationale særregler forhindrer fortsat mange søfarende i at rejse hjem til familien, når det er planlagt. Samtidig rapporterer mange skibschefer, at der er mangel på søfarende.

 

Men Neptune Declaration Crew Change Indikator viser trods de fortsatte forhindringer, at den positive tendens i retning mod stabilisering – der først blev rapporteret i august – også ses i indikatoren for oktober, der rapporterer en yderligere forbedring af situationen.

Den seneste indikator viser, at antallet af søfarende om bord på skibe efter kontraktens udløb er faldet fra 8,9 pct til 7,9 pct. i den sidste måned.

Tilsvarende er antallet af søfarende ombord på skibe i over 11 måneder faldet lidt fra 1,2 pct. til 1,0 pct.

 

Oktoberindikatoren viser også opmuntrende tegn, når det gælder antallet af søfarende, der er blevet vaccineret. Procentdelen fra den sidste måned er steget fra 21,9 pct. til 31,1 pct.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com