Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stærk fragtudvikling hos Scandlines

Søgeord:

2. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

536 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Scandlines skabte solide resultater efter stabil drift i 2018.

 

Scandlines fastholdt lønsomheden i 2018 som følge af stabil drift og høj pålidelighed. Sådan indleder færgerederiet en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen årsregnskabet.

 

Virksomhedens to færgeruter gennemførte flere end 43.000 afgange, transporterede 7,4 mio. passagerer mellem Danmark og Tyskland og understregede Scandlines’ position som en uvurderlig del af den europæiske infrastruktur.

 

Den samlede omsætning faldt 2 procent til EUR 477 mio. i 2018 (2017: EUR 487 mio.) efter en mindre tilbagegang i biltrafikken og antallet af BorderShop-besøg, da det usædvanligt varme vejr i perioden fra maj til september dæmpede skandinavers behov for at rejse sydpå på ferie.

Fragtsegmentet

Omsætningen fra de to færgeruter var uændret EUR 352 mio. efter en stærk udvikling i fragtsegmentet og fortsat fremgang på Gedser-Rostock-ruten, der opvejede et mindre fald i fritidssegmentet på Rødby-Puttgarden-ruten i årets løb.

BorderShop-omsætningen faldt til EUR 125 mio. (2017: EUR 135 mio.) som følge af faldet i fritidstrafikken og en svækkelse af den svenske krone, der reducerede de svenske kunders incitament til at besøge Scandlines’ BorderShops.

 

Lønsomheden var uændret i 2018, hvor Scandlines skabte et driftsresultat før afskrivninger og særlige poster (recurring EBITDA) på EUR 191 mio. (2017: EUR 194 mio.) svarende til en stabil overskudsgrad (recurring EBITDA-margin) på 40 procent (2017: 40 procent). Mens lønsomheden var tilfredsstillende og først og fremmest blev sikret af den øgede fragttrafik og omkostningsstyring, er Scandlines fortsat langt fra at opnå resultater på niveau med faste forbindelser og andre infrastrukturvirksomheder i regionen.

- Fragttrafikken steg 7 procent til over 700.000 transporterede fragtenheder i 2018. Det skyldes, at kombinationen af vores høje pålidelighed, hyppige afgange og muligheden for at overholde hviletidsbestemmelserne under sejladsen fortsat er særdeles værdifuld for vores erhvervskunder. Samtidig fastholdt vi vores fokus på at skabe langsigtede kundeforhold, udtaler Scandlines CEO Søren Poulsgaard Jensen

 

Lavere investeringsniveau

Der er gennemført væsentlige investeringer i Scandlines’ forretning de senere år, og virksomheden har bevist evnen til at konkurrere med faste forbindelser i form af færre aflyste afgange og deraf følgende højere pålidelighed. Investeringsniveauet var derfor lavere i 2018, hvor Scandlines understregede sin konkurrenceevne og skabte historisk stærke pengestrømme, mens den nettorentebærende gæld samtidig blev nedbragt.

- Vi vil fortsætte med at sejle og servicere vores kunder, mens vi investerer i grønne tiltag som eksempelvis nye propeller på vores færger på Rødby-Puttgarden-ruten, så vi skaber en stærkere forretning og sikrer en bæredygtig fremtid for Scandlines og vores omgivelser, siger CEO Søren Poulsgaard Jensen.

 

Scandlines forventer moderat fremgang i omsætning og lønsomhed (recurring EBITDA-margin) i 2019 med afsæt i fortsat vækst og yderligere forbedring af kapacitetsudnyttelsen på Gedser-Rostock-ruten kombineret med moderat højere volumen og stabil drift på Rødby-Puttgarden-ruten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk