Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Statsministeren besøger danske piratjægere

Søgeord:

23. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

285 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Rederier er med, når Mette Frederiksen (S) besøger fregatten Esbern Snare.

 

Da fregatten Esbern Snare i starten af november indledte sin patrulje i Guineabugten, var det en fjer i hatten til Danske Rederier. Skibsredernes brancheorganisation havde - efter tre dansk opererede handelsskibe inden for kort tid var blevet overfaldet af pirater i Guineabugten - lagt pres på regeringen for militær støtte i det piratplagede farvand.

 

Det ønske er nu opfyldt og det er baggrunden for, at  Danske Rederier også er inviteret med på statsminister Mette Frederiksens besøg på fregatten i forbindelse med et officielt statsbesøg i Ghana 24. og 25. november.

 

Partiet Venstres formand Jakob Elleman-Jensen deltager også i besøget.

Skulderklap til besætningen

- De søfarende skal kunne passe deres arbejde, uden at de eller deres familier skal frygte for deres sikkerhed. De er afgørende for, at verdenshandlen kan flyde uhindret, og vi skylder dem at passe på dem. Jeg er glad og stolt over, at Danmark er sit ansvar som stolt søfartsnation bevidst, og jeg ser statsministerens besøg som et stærkt signal om vores internationale engagement og et flot skulderklap til besætningen, udtaler Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, der ser frem til at møde fregattens besætning.

Officielt besøg

Ifølge en pressemeddelelse fra Statsministeriet om statsministerens officielle besøg i Ghana, så sker det for at markere 60-året for etableringen af diplomatiske forbindelser og er en understregning af de stærke bilaterale relationer mellem Danmark og Ghana.

 

Ghana er et strategisk vigtigt partnerland i Vestafrika og i Afrika generelt. Det gælder særligt inden for fred og sikkerhed, herunder maritim sikkerhed, vækst og handel.

 

Statsminister Mette Frederiksen skal blandt andet mødes med Ghanas præsident, samt Ghanas minister for vand og sanitet.

 

Under besøget vil statsministeren besøge fregatten Esbern Snare, der er indsat i Guineabugten frem til april 2022. Det danske fregatbidrag har til formål at forbedre den maritime sikkerhed og afskrække pirateri i et område, hvor 30-40 danskopererede skibe sejler på daglig basis.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

 

- Jeg ser meget frem til at besøge det danske bidrag til pirateribekæmpelse i Guineabugten. Danmark er en af verdens største søfartsnationer, og vi har derfor en særlig interesse i at værne om den frie maritime verdenshandel. Derfor er Danmark igen gået forrest i kampen mod pirateri for at sikre den frie sejlads og vores søfolks sikkerhed.

 

- Samtidig er besøget i Ghana en vigtig markering af det stærke partnerskab, som eksisterer mellem Danmark og Ghana. Efter et mangeårigt udviklingssamarbejde udvikler vi vores partnerskab i en ny retning, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk