Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stena Line åbner ny Kattegat-rute

Søgeord:

29. april 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

524 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Grenaa-Halmstad skal styrke selskabets sydlige Danmark-Sverige korridor.

 

Der skal mere gods over Kattegat mellem de store industriområder i Småland og Jylland – særligt Taulov.

 

Sådan lyder ambitionerne fra rederiet Stena Line, der i 2020 åbner en ny strategisk vigtig rute mellem Grenaa og Halmstad. Ruteåbningen er en omlægning af den eksisterende rute fra Varberg og sker for at opnå et større trafikgrundlag med Halmstad som omdrejningspunkt.

 

Den kommende Kattegat-rute blev offentliggjort ved et pressemøde i Aarhus, hvor Tony Michaelsen, Stena Lines rutedirektør i Danmark, fremlagde rederiets planer om åbningen af den nye ”flydende Kattegat-bro over farvandet”, som direktøren formulerede det.

 

- Ved at åbne endnu en flydende motorvej over Kattegat tilgodeser vi den kraftigt øgede godstrafik gennem Danmark. Vi ser ruten, som et stærkt alternativ til Storebæltsbroen, og den åbner helt nye muligheder for vognmænd og fragtenheder, der blandt andet kan udnytte køre-hviletiden mere effektivt. Samtidig rummer området omkring Halmstad et stort antal potentielle gæster, og med Aarhus, Djursland og hele Business Region Aarhus i spidsen er også turismepotentialet enormt, lød det fra Tony Michaelsen.

Læs meget mere om Stena Lines nye Kattegat-satsning og reaktioner fra pressemødet i den kommende udgave af Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk