Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stena Line kobler på landstrøm i Kiel

Søgeord:

10. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Færgerederiet Stena Line blev tilsluttet landstrømsanlæg på havnen i Kiel for første gang.

 

Stena Line kan med gårsdagens tilslutning til det nye landstrømsanlæg på havnen i Kiel nu mulighed for at koble 14 færger og ro-ro-skibe til landstrøm i sammenlagt syv forskellige havneterminaler.

 

Opkoblingen til landstrømsanlæg betyder, at skibene kan slukke for deres dieseldrevne generatorer under ophold i havnene. Det betyder, at skibenes udledning af miljø- og sundhedsskadelige stoffer i bynære og dermed tæt befolkede områder, bliver reduceret til et rundt nul.

 

Den nye forbindelse i Kiel reducerer CO2-udledningen fra de to skibe Stena Scandinavica og Stena Germanica med 2.700 ton om året. I alt reducerer Stena Line sine CO2-emissioner med landstrøm med 13.000 tons om året.

 

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

 

Det nye landstrømsanlæg i Kiel leverer 100 pct. grøn elektricitet og undgår dermed også NOX-, SOX- og partikelemissioner under havneopholdet i Stena Germanica og Stena Scandinavica.

Bortset fra Kiel har Stena Line mulighed for at oprette forbindelse til landstrømforsyning ved sine to terminaler i Göteborg såvel som i Karlskrona, Norvik, Trelleborg og Hoek van Holland, hvilket sparer 13.000 t CO2 om året i sit netværk. Af de 36 skibe i Stena Line-flåden er 14 nu udstyret med High Voltage Shore Connection-systemer (HVSC).  /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk