Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stena Line: Kun få post-brexit problemer

Søgeord:

4. januar 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

993 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ingen væsentlige hindringer for fragten til og fra Storbritannien på den første dag efter brexit.

 

Færgerederiet Stena Line kunne sent 1. januar 2021 melde, at fragten til og fra Storbritannien stort set var foregået gnidningsfrit på den første dag efter brexit endeligt trådte i kraft.  

 

»I øjeblikket flyder godstrafik godt gennem vores havne over hele Storbritannien og Irland. Alle offentlige told- og lovgivningsmæssige IT-systemer fungerer godt uden rapporterede problemer,« sagde Ian Davies, der er leder af Stena Lines havneaktiviteter i UK, i en pressemeddelelse fra Rederiet.

 

»På nuværende tidspunkt er godsmængderne markant nede på grund af øgede lagerniveauer i forbindelse med julen og forventningen om Brexit, så det er for tidligt at drage nogen konklusioner. Men vi er tilfredse med den måde, de nye procedurer fungerer på, og forbliver forsigtigt optimistiske over, at vi, når godsmængderne begynder at stige igen, vil være i stand til at sikre den fortsatte frie bevægelighed for varer.«

Kun få problemer

»Dagen har ikke været uden problemer for nogle vognmænd, hvilket var forventet. Lejlighedsvis køretøj er blevet afvist på grund af ikke at have de korrekte toldreferencer, men de fleste er vendt tilbage senere med alt i orden og er sendt,« udtaler Ian Davies.

 

»Der vil være en justeringsperiode, mens virksomhederne vænner sig til de nye procedurer, så for transportvirksomheder, der ikke har afsluttet registreringer på toldsystemerne, vil vi opfordre dem til at få de korrekte referencer, inden de ankommer til check-in. Ellers får de ikke adgang til vores færgeterminaler, slutter Ian Davies.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk