Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stena Line udvider i Østersøen

Søgeord:

19. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

261 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rederiet øger fragtkapaciteten med 30 procent i løbet af 2021.

 

Færgerederiet Stena Line styrker sin position i Østersøregion. Med to nye, større og moderne fartøjer på ruten mellem Nynäshamn og Ventspils øger Stena Line fragtkapaciteten med 30 procent i løbet af 2021.

 

Siden Stena Line overtog færgeruten mellem Nynäshamn i Sverige og Ventspils i Letland i 2012, er driften mere end fordoblet fra én færge og ti afgange om ugen til den nuværende drift med to færger og 24 afgange om ugen. Stena Line styrker sit tilbud til kunderne yderligere ved at skifte til de to større og mere moderne RoPax-færger Stena Lagan og Stena Mersey, som både bliver udvidet og moderniseret, inden de påbegynder driften i løbet af foråret 2021.

Med udvidelsen øger Stena Line fragtkapaciteten på ruten med 30 procent og tager samtidig kampen op på rejsemarkedet i Østersøen med en attraktiv oplevelse ombord samt den korteste rejsetid til vands mellem Sverige og Baltikum.

- Vi ser en øget efterspørgsel fra vores kunder på søtransport i hele Østersøområdet. Det er en ekspansiv region, hvor vi allerede har en stærk tilstedeværelse inden for både transport og turisme. Med de to nye, moderne færger styrker vi vores position yderligere, siger Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line.

 

Udvidelse og modernisering af færgerne

RoPax-færgerne Stena Lagan og Stena Mersey blev bygget på det italienske værft Visentini i 2005 og har besejlet Stena Lines rute på Det Irske Hav mellem Belfast og Liverpool de sidste 10 år. Inden de bliver sat i drift på deres nye rute i Østersøen, skal begge færger have nyt navn og gennemgå en unik udvidelse og modernisering. Ud over at bliver forlænget med et midterstykke på 36 meter og dermed få 30 procent ekstra fragtkapacitet samt et separat bildæk, får færgerne også en effektiv ’drive through’ pålæsning og aflæsning.

Interiøret opgraderes til Stena Lines velkendte skandinaviske, lyse og rummelige design, som også er blevet brugt på rederiets fem nybyggede færger. Efter ombygningen vil færgerne hver have 200 kahytter i høj kvalitet, en ny butik, loungeområder med liggestole samt et soldæk. For chaufførerne, der rejser med færgerne, lanceres konceptet ’Truckers Lounge’, som er en spisestue kun for chauffører, som også findes på flere andre Stena Line-færger.

 

Den første af de to færger, Stena Lagan, er i øjeblikket på værftet Sedef i Tuzla i Tyrkiet for at blive udvidet og moderniseret. Færgen forventes at komme i drift på Nynäshamn-Ventspils-ruten i begyndelsen af 2021. Stena Mersey besejler Belfast-Liverpool-ruten indtil årsskiftet og vil blive erstattet af E-Flexer-færgen Stena Embla. Herefter går turen også til Sedef-værftet i Tyrkiet, og Stena Mersey forventes at være i drift på den nye rute inden højsæsonen i sommeren 2021.

- Vi fortsætter med at bygge videre på vores succesfulde RoPax-koncept, der kombinerer fragt og passagerer. De to nye færger bliver en fantastisk tilføjelse til flåden og for vores kunder. Vi ser frem til at byde dem velkommen ombord, siger Johan Edelman, der har ansvaret for Stena Lines ruter til og fra Letland fra 1. oktober 2020.

 

Fakta om de nye færger

 

Navne: Stena Lagan & Stena Mersey

Byggeår: 2005 på det italienske værft Cantiere Navale Visentini

Modificeret/udvidet: Af Stena RoRo i løbet af 2020/2021 på værftet Sedef i Tuzla i Tyrkiet.

Længde: 222 meter

Passagerkapacitet: 970

Fragtkapacitet: 2.875 lanemeter + separat bildæk

Antal kahytter: 200

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk