Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stigsnæs Industrihavn står klar

Søgeord:

20. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1216 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Rimeco fremhæver Stigsnæs Erhvervshavn som alternativ til bynære havne.

 

Der har den seneste tid i pressen været forskellige indlæg og debatter om havnedrift på Vestsjælland – senest vedrørende lukning af Næstved Havn.

 

- Stigsnæs Industripark A/S, følger disse sager, fortæller Klaus Peter Riggelsen, der er direktør for Rimeco, som af Ørsted har købt Stigsnæs Værket og dermed den havn, der hører til værket.

 

Det skriver Rimeco i en pressemeddelelse.

 

Klaus Peter Riggelsen fortæller videre, at man er i fuld gang med at udvikle havneområdet kommercielt, og at nedrivningen af værket forventes igangsat i det kommende efterår.

 

Havnen ved Stigsnæs Værket er Danmarks dybeste, og selskabet bag havnen står klar til at servicere erhvervslivet med havneservice indenfor omlastning og oplagring i Stigsnæs.

Klaus Peter Riggelsen, der kender havnedrift fra mange andre havne i ind- og udland, siger:

 

- Der er et tiltagende problem med havneaktiviteter i bynære områder, når der støjes og støves, og det kan ikke undgås, når der lastes og lodses foderstoffer, råstoffer, jernskrot og andet, men på Stigsnæs, som er en fritliggende havn, er det ikke et problem. Her forstyrrer man ingen. Og tendensen er helt klart, at man vil have havnedrift fjernet fra bynære områder. Stigsnæs Industripark A/S er klar til at samarbejde med både private og offentlige spillere – og også meget gerne med kommuner, der måtte ønske at ændre deres erhvervshavn til bolig- og rekreative områder og henlægge deres havnedrift til et andet sted, slutter Klaus Peter Riggelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk