Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Storbritannien ønsker global mindsteløn for søfarende

Søgeord:

1. april 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

309 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Færgerederiet P&O Ferries helt uvarslede fyring af 800 ansatte fører til drastisk lovforslag.

 

Færgerederiet P&O Ferries helt uvarslede fyreseddel til 800 ansatte har vakt voldsom kritik i Storbritannien. De fyrrede besætningsmedlemmer skal afløses af nye via bemandingsbureauer, der ikke er underlagt britisk lovgivning. Det betyder angiveligt, at nogen af de nye besætningsmedlemmer skal arbejde for sølle tre USD i timen.

 

Det har fået den konservative britiske transportminister, Grant Shapps,  til at annoncere, at han planlægger at fremsætte ny lovgivning, der vil forbyde anløb af færger, der ikke betaler sine besætningsmedlemmer den nationale mindsteløn.

 

Det skriver Splash247.

 

Den britiske regering har også opfordret FN’s Internationale Søfartsorganisation (IMO) til at afholde et møde med fokus på arbejdstagerrettigheder globalt set. Her ønsker Storbritannien en global grundløn for de søfarende.

Henvendelser til DK

Transportsekretær Grant Shapps har angiveligt også skrevet breve til regeringerne i Frankrig, Holland, Irland og Danmark for at foreslå bilaterale aftaler, der skal sikre, at ruter mellem landene bliver såkaldte mindstelønskorridorer, hvor statsborgere fra begge lande skal have en aftalt mindsteløn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk