Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svensk-canadisk samarbejde vil bygge bæredygtige produkttankere

Søgeord:

19. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

269 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Furetank og Algoma etablerer bæredygtigt joint venture.

 

Shippingvirksomhederne Furetank og Algoma danner produkttanker joint venture med bæredygtigt fokus. Aftalen indebærer byggeriet af fire klimavenlige dual-fuel produkttankere til det nordeuropæiske marked.

 

De fire dual-fuel isklasse 1A 17.999 DWT produkttankskibe er specialdesignet af Furetank i samarbejde med FKAB Marine Design og flere indbyggede systemleverandører med energieffektivitet i højsædet i planlægningsprocessen.

 

Svenske Furetank AB og canadiske Algoma Central Corporation vil hver eje 50 procent af joint venturet, der får navnet FureBear.

 

- Denne investering vil gøre os i stand til at fortsætte ad vores strategiske vej mod at diversificere geografisk og ind i niche nærskibsmarkeder. Nærskibsfart er vores kerne-DNA her hos Algoma, og disse specialiserede, miljøbevidste skibe vil passe naturligt ind i vores ekspanderende globale flåde, siger Gregg Ruhl, præsident og administrerende direktør for Algoma Central Corporation.

FureBear-skibene vil være søstre til Vinga-serien på otte skibe, der i øjeblikket sejler i Gothia Tanker Alliance. De har vist sig at være toppræsterende tankskibsaktiver globalt, når det kommer til energieffektivitet og klimaaftryk, lyder det fra selskaberne.

 

- Vi er glade for at byde velkommen ombord på Algoma og kombinere vores virksomheders symboler for at skabe FureBear joint venture. Furetank har dybe rødder i shippingindustrien og en rig familiehistorie, der går tilbage til det 17. århundrede, men vores fokus er rettet fremad mod målet om bæredygtig skibsfart. Sammen med Algomas lignende fortælling ser jeg frem til vores samarbejde. Disse skibe vil være top-performere på markedet ved at tilbyde effektive fragtoperationer, samtidig med at de reducerer vores miljømæssige fodaftryk, lyder det fra Lars Höglund, administrerende direktør for Furetank.

Skibene vil blive bygget på China Merchants Jinling Shipyard i Yangzhou, Kina, med forventet levering mellem 2023 og 2025. Efter færdiggørelsen vil alle fire skibe indgå i Gothia Tanker Alliance og drives af Furetank ud af Gøteborg, Sverige.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk