Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Travl juli mellem Helsingør og Helsingborg

Søgeord:

9. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

192 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forsea melder om mere end én million passagerer på Helsingør-Helsingborg-overfarten.

 

Rejselysten er tilbage, og Øresund krydses igen lige så ofte som før pandemien. Staycation er kommet for at blive, og der er rigtig mange ”hjemmerejsende”. Og i juli måned sejlede mere end 1 mio. af dem med ForSea.

 

Det skriver ForSea i en pressemeddelelse.

 

To tunge år

Efter to tunge år med pandemi er ForSea tilbage på niveauer som under normalåret 2019. Der er mange rejsende og lysten til at spise godt, shoppe og besøge den anden side af sundet er stor.

 

ForSea ser en stigning, først og fremmest på landgangspassagerer, hvilket tyder på, at netop de korte, spontane rejser, ofte dagsture, udgør en stor del af stigningen. På bare en enkelt dag i juli rejste et rekordstort antal på 28.228 landgangspassagerer med færgerne, hvilket man ikke har målt siden en julidag i 1996. Og gæsterne under ikke bare sig selv en rejse, men nyder også godt af ForSeas udbud ombord, som restaurant, café og shopping.

- Det føles fantastisk efter to år at kunne se stabilitet i vores rejsestatistik. Vi har under årene med pandemien arbejdet hårdt for at forbedre oplevelsen for vores gæster og har i videst muligt omfang sejlet efter ordinær sejlplan. Vi har lagt enorme resurser i vores tilbud ombord for at kunne sikre en bæredygtig rejse ud fra flere perspektiver. Nu står vi her, med mere end 1 million rejsende i juli, en KRAV-certificeret restaurant og et udbud i vores butikker, som gæsterne værdsætter, hvilket salgstallene tydeligt viser. Dertil kan lægges den grønne rejse, med en CO2-reduktion på 26.200 ton siden 2016. Det føles fantastisk, siger Kristian Durhuus, CEO i ForSea.

 

ForSea beskriver selv Helsingør-Helsingborg overfarten som en flydende bro, bestående af de fem færger Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia, der forbinder Helsingør og Helsingborg og hele Øresundsregionen.

Batteridrift

ForSea har investeret et trecifret millionbeløb i at omstille to af rederiets færger til el-drift. Det er de to nyeste og største færger Aurora og Tycho Brahe. En stor batteripakke gør, at de to færger sejler en stor del af tiden på klimavenlig el alene.

 

ForSea har sat som mål at reducere CO2-udledningen med 65 procent.

 

De resterende tre færger er gjort mere miljøvenlige ved installation af katalysatorer.

 

I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer samt 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser. Dette svarer til 20 procent af de køretøjer, som passerede Øresund i 2019.

 

Rederiet beskæftiger omkring 600 ansatte.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk