Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tung ordrebog hos Bladt Industries

Søgeord:

17. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

248 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Offshore-vind fylder ordrebogen hos Bladt Industries på Aalborg Havn.

 

Bladt Industries, der har hovedsæde og produktion på Østhavnen på Aalborg Havn, skal levere 176 overgangsstykker til USA’s største havvindmøllepark, og også på det europæiske marked tikker nye store ordrer løbende ind.

 

Markedet for offshore vind er i kraftig vækst i disse år, og det kan mærkes hos den verdensførende leverandør af havvindmøllefundamenter, Bladt Industries.

 

For nylig underskrev Bladt Industries en stor kontrakt med det amerikanske energiselskab Dominion Energy om leveringen af ikke færre end 176 overgangsstykker, også kaldet transition pieces, til Coastal Virginia Offshore Wind, der bliver USA's største havvindmøllepark. Det er til dato den største ordre af sin slags for virksomheden.

 

- Vi har ét fokusområde og kun ét: at understøtte den grønne omstilling via offshore vind, og denne ordre er en stor blåstempling af det, vi kan. Coastal Virginia Offshore Wind kommer til at levere mere strøm end de 14 danske havvindmølleparker, vi har i dag, til sammen, og det siger alt om projektets størrelse og grønne perspektiver. Man kan roligt sige, at vi for alvor er rykket op i Superligaen og har sparket døren ind til det amerikanske marked, siger CEO i Bladt Industries, Anders Søe-Jensen.

Produktion fra foråret 2023 til sommeren 2025

Produktionen af overgangsstykkerne forventes påbegyndt i marts 2023 og forventes færdig i juli 2025.

 

Ydermere har Bladt Industries så sent som for et par uger siden tegnet kontrakt med energiselskabet Vattenfall om levering af 21 overgangsstykker til Vesterhav Nord og 20 overgangsstykker til Vesterhav Syd, der skal opføres ud for den jyske vestkyst i de kommende år.

 

- Alt i alt betyder det blandt andet, at vores ordrebog på vores fabrik i Aalborg stort set er fyldt indtil midten af 2025. I første omgang sikrer det jo beskæftigelse til vores 450 dygtige medarbejdere i Aalborg i de næste tre et halvt år, og det er rigtig positivt. Samtidigt tror vi inderligt på, at vores høje aktivitetsniveau også vil føre til nyansættelser, forklarer Ander Søe-Jensen, og fortsætter:

- Ansættelsen af nye medarbejdere kræver dog, at der er kvalificeret arbejdskraft at finde. Og her har vi selv et ansvar. Derfor skærper vi i øjeblikket vores fokus på uddannelse og forventer i den forbindelse at øge antallet af lærlinge på vores fabrikker i Danmark fra 15 til 45 over tid.

 

Fra Aalborg til USA

Siden 1989 har den verdensførende virksomhed haft hovedsæde på Østhavnen i Aalborg Øst, hvor virksomheden i dag råder over både administrationsfaciliteter, fabriks- og lagerhaller samt store udendørs montagepladser. Faciliteterne er ejet af Port of Aalborg og dermed en del af havnens voksende erhvervspark.

 

Det er også i Aalborg, at de 176 overgangstykker til Coastal Virginia Offshore Wind skal produceres, og ifølge Anders Søe-Jensen passer rammerne i Aalborg perfekt til realiseringen af rekordordren.

- Vores faciliteter på Aalborg havn med direkte adgang til verdenshavene via vores egne kajfaciliteter giver os fantastiske betingelser for vækst. Vores overgangsstykker har, som det også er tilfældet med vindmøllevinger, nogle dimensioner, der betyder, at det er helt afgørende med mulighed for direkte udskibning fra fabrikken, fortæller Anders Søe-Jensen og fortsætter:

 

- Samtidig har hele erhvervsområdet på havnen gennemgået en spændende udvikling de senere år, hvilket konkret betyder, at vi i dag har flere af vores tætte samarbejdspartnere som naboer. Det giver nogle gode synergier i hverdagen.

 

Bladt Industries overgangsstykker måler hele 30 meter i højden, næsten 8 meter i diameter og vejer mellem 540 og 570 tons.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk